Kultura

Četvrtak, 15.04.2010.

11:43

Pritužbe roditelja na "Sumrak"

Najčešće pritužbe roditelja i nastavnika na romane dobijaju Stephanie Meyer i Joanne Rowling, američka i škotska književnica.

Izvor: B92

Default images

Saga Stephanie Meyer o vampirima i mladalačkim ljubavima “Sumrak”, kritikovana je zbog seksualnih elemenata i zbog toga što, kako su zaključili u udruženju biblioteka, izaziva opšte osećanje neugodnosti zbog natprirodnih priča. “Sumrak” je prodat u višemilionskom tiražu a nalazi se na petom mestu godišnjeg izveštaja o” kontroverznim” knjigama Američkog udruženja biblioteka.

"Romani o vampirima su godinama meta, a knjige iz serijala “Sumrak” su toliko popularne, da su mnogi ljudi kojima smetaju priče o vampirima, fokusirani na nju", izjavila je Barbara Jones, direktorka Ureda udruženja biblioteka za intelektualnu slobodu.

Joanna Rowling, autorka serijala o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, godinama je imala problema sa raznim hrišćanskim udruženjima koja su prigovarala zbog magije i natprirodnih sila u ovim delima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: