Uznemirujući snimak nakon napada zbog kojeg zaseda SB UN

Svetski mediji objavili su snimak sa društvenih mreža za koji se navodi da je napravljen odmah nakon navodnog hemijskog napada u Dumi kod Damaska.

Izvor: B92

Nedelja, 08.04.2018.

23:21

Uznemirujući snimak nakon napada zbog kojeg zaseda SB UN

Autentičnost snimka nije potvrđena.

Na snimku se vidi veliki broj dece koji je povređen u napadu.

Upozorenje, snimak je uznemirujući: Podsećamo, Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u ponedeljak će održati hitan sastanak posvećen navodnom napadu hemijskim oružjem na sirijski grad Dumu.

Sastanak je zakazan na zahtev devet od 15 članica tog tela - SAD, Velike Britanije, Francuske, Poljske, Holandije, Švedske, Kuvajta, Perua i Obale Slonovače.

Opozicioni sirijski aktivisti navode da su snage sirijske vlade u vazdušnom napadu na Dumu kod Damaska upotrebile otrovni gas od kojeg je stradalo najmanje 40 osoba.

Predsednik SAD Donald Tramp okrivio je snage sirijske vlade za taj napad, dok vlada sirijskog predsednika Bašara Asada negira krivicu.

Medijski centar istočne Gute, gde se Duma i nalazi, tvrdi da je helikopter bacio bure-bombu u kojoj se nalazio nervni gas sarin, dok je opoziciona Opservatorija za ljudska prava izvestila da je prijavljeno 11 slučajeva sa simptomima gušenja u istočnoj Guti, uključujući i decu, nakon udara sirijskih aviona.

Opservatorija nije navela koji su agensi mogli biti upotrebljeni u napadima.

Sirijski državni mediji su negirali izveštaje o hemijskim napadima, prenosi Rojters.

"Teroristi Džaiš al Islama su u stanju rasula i njihovi mediji kreiraju fabrikovane vesti o hemijskom napadu u neuspelom pokušaju da opstruišu napredovanje sirijske vojske", prenela je državna agencija SANA, citirajući zvanični izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: