Napadač "sitan kriminalac", prvo pucao na policiju

Francuski ministar policije Žerar Kolom potvrdio je da je policija ubila napadača koji je držao taoce u jednom supermarketu, javlja AP.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

16:08

Napadač
Foto: Tanjug, AP

Osim toga, Kolom je rekao i da je napadač ubio tri osobe koje je držao kao taoce.

Kolom je rekao da je napadač Reduan Lakdim (26) – “sitan kriminalac koji je bio pod policijskim nadzorom jer je smatran za radikalnog” i da je delovao samostalno.

Kako se navodi, istražitelji smatraju da je osumničeni prvo jutros oteo automobil po izlasku iz grada Karkasona i ubio jednu osobu u tom vozilu.

Kolom je naveo da je Lakdim potom pucao u grupu policajaca pre nego što se sakrio u supermarketu, gde je ubio još dve osobe.

Policijski funkcioner Iv Lefevr rekao je prethodno da je napadač ispalio šest hitaca na policajce koji su se vraćali s trčanja i da je jedan od njih pogođen u rame, ali da nije teže povređen.

Osumnjičeni je potom ušao u supermarket u obližnjem mestu Treb, oko 100 kilometara od Tuluza i uzeo za taoce još nepoznat broj ljudi, a posle više sati pat pozicije, policija je upala u objekat i ubila ga.

Parisko tužilaštvo je saopštilo da istragu preuzima odeljenje za borbu protiv terorizma, ali nije objasnio zašto. Prema nepotvrđenim medijskim navodima, napadač je tvrdio da deluje u ime Islamske države.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da svi dokazi upućuju da je reč o terorističkom napadu, prvom u toj zemlji otkako je u maju stupio na dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: