Vulin: Izviniću se ako vidim "Mi nismo ustaše"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovo se osvrnuo na najavljenu posetu predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

19:03

Vulin: Izviniću se ako vidim
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Vulin je naveo da bi bio zadovoljan kada bi se desilo nešto što bi ga uverilo da je pogrešio kada je izjavio da će "predsednika Srbije Aleksandra Vučića na protestima u Hrvatskoj dočekati ustaše".

"Mi ovaj put nismo pokrenuli polemiku kao i da teške reči nisu došle od nas, već da smo odgovorili na ono što na šta se mora odgovoriti", rekao je Vulin povodom polemike o njegovoj izjave o tome kako će Vučić biti dočekan u Hrvatskoj.

Vulin je rekao da da su "prošla vremena izvinjavanja" i da Srbija nema za šta da se izvinjava, več da drugi treba da daju izvinjenje.

On je dodao da će mu biti "ogromno zadovoljstvo ako je pogrešio kada je rekao da su ti koji će čekati predsednika Vučića na najavljenim protestima u Hrvatskoj ustaše".

"Možda će poneti transparent na kome će pisati nešto loše o ustaškom režimu, možda ćemo videti neki transparent na kome će pisati 'Stidimo se NDH', 'Izvinite za Jasenovac', 'Žao nam je za stotine hiljada ubijenih Srba'", kazao je Vulin.

Vulin je rekao je da će se "odmah izviniti" ako vidi barem jedan transparent na kome će pisati "Mi nismo ustaše".

Ministar odbrane je kazao da je pre tri godine pitao hrvatskog generala u penziji Antu Gotovinu "da li je ustaša", a da on "tri godine nije smogao snage da kaže da nije ili da jeste".

Dodao je da najpre treba sagledati kako su se stvari odvijale posle poziva predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da predsednik Srbije poseti tu zemlju, kada je "Vučić prihvatio poziv bez ikakvog uslovljavanja, ništa nije tražio, nikome nije pretio, već je rekao da će ići u misiju dobre vere i da će otići da pomogne da se odnosi dve zemlje bolje razvijaju".

"Istog dana smo dobili napade od hrvatske Vlade, od minstarstva spoljnih poslova, koji su prvo počeli da uslovljavaju posetu, da govore da nije vreme za posetu, a onda i da traže nekakva izvinjenja", kazao je Vulin i dodao da se "na to mora reagovati, mora se reći da predsednik Srbije odlazi u misiju mira, a oni ga dočekuju uvredama i pretnjama".

Vulin je danas obišao kruševački garnizon i kasarnu "Car Lazar", gde je u toku obuka članova međunarodnog tima za pomoć i podršku u slučaju upotrebe hemijskog oružja iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u ponedeljak, na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, u zvaničnu dvodnevnu posetu Hrvatskoj. On će se u Zagrebu sastati sastati s hrvatskim državnim vrhom, prisustvovaće srpsko-hrvatskom privrednom forumu, ali i obići opštinu Gvozd, saopšteno je u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: