BiH: Optužnica za ratne zločine protiv državljanina Srbije

Posebno odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH podiglo optužnicu protiv Nenada Bubala, državljanina Srbije, za ratne zločine nad Bošnjacima u Bihaću.

Izvor: B92

Petak, 15.09.2017.

14:48

BiH: Optužnica za ratne zločine protiv državljanina Srbije
Thinkstock

Optuženi, rođen 1954, se tereti da je u toku juna i jula 1992. godine, u svojstvu zamenika komandira Vojne policije 15. bihaćke brigade Vojske RS, učestvovao u sistematičnom napadu i počinio ubistva i progon civilnog bošnjačkog stanovništva.

U optužnici se navodi da je Bubalo, zajedno s drugim pripadnicima Vojne policije VRS, učestvovao u odvođenju najmanje pet zarobljenih muškaraca, civila bošnjačke nacionalnosti s područja Ljutočke doline, iz logora "IMT Traktorski servis" Ripač.

Bubalo se tereti i za njihova ubistva u mestu Hrgar, posle čega su tela žrtava bačena u prirodnu jamu Bezdana, gde su prilikom ekshumacije 1997. godine pronađeni posmrtni ostaci 83 osobe, među kojima i posmrtni ostaci pet bošnjačkih zarobljenih civila.

Optužnica je prosleđena Sudu BiH na potvrdjivanje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: