KG: Trojica naoružanih još u zgradi

Trojica mladića zatvorili su se u podrumu zgrade u Ulici Svetozara Markovića 101 u Kragujevcu, a kod sebe imaju bombe i jednu automatsku pušku, saopštio je MUP.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 11.07.2017.

17:39

KG: Trojica naoružanih još u zgradi
Foto: Zlatija Laboviæ

Pregovori traju satima, a reporterka B92 navodi da se od policije može nezvanično čuti da ništa ne može da se uradi do zore.

MUP je u saopštenju naveo da je za jednim od zabarikadiranih mladića raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju 2014. godine.

Tridesetšestogodišnji mladić za kojim je raspisana poternica obavestio je Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda, međutim, nakon toga je odustao i sa jednim osamnaestogodišnjakom i još jednim maloletnim mladićem koji su se, po svemu sudeći, solidarisali sa njim, zatvorio se u podrumu zgrade i ne želi da se preda.

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu i kraljevačkog odreda Žandarmerije nalaze se na mestu zbivanja i trenutno pregovaraju sa mladićima, kako bi se bezbedno predali.

Trojica muškaraca obavestila su policiju u Kragujevcu da se nalaze u podrumu zgrade u naselju Bubanj i da imaju oružje, ali nisu izneli nikakve zahteve, rekao je portparol policijske uprave u Kragujevcu Slobodan Lazarević.

On je agenciji Beta rekao da je jedan od trojice muškaraca pozvao policiju, rekao da imaju oružje i da su u podrumu zgrade u blizini gradskog Varoškog groblja.

Jedan od naoružanih muškaraca je stanar zgrade u kojoj se nalaze.

Agencija Beta navodi da u prizemlju zgrade nema nikoga, a da su stanari okolnih zgrada još u ranim večernjim časovima zamoljeni da uđu u svoje stanove.
Foto: Zlatija Laboviæ
Policija je zamolila stanare okolnih zgrada da uđu u svoje stanove, a medijske ekipe da se udalje od zgrade u kojoj su naoružani muškarci.

Prema nezvaničnim informacijama, slučaj traje od 13 sati, a u policiji je rečeno da "poduže traje".

Zgradu u kojoj su naoružani muškarci obezbeđuju jake snage policije i žandarmerije.

Stanari obližnjih zgrada navode da su uznemireni.

"Gde su antiterorističke jedinice. Jedna baraba da uznemiri ovoliki narod...", navela je jedna stanarka obližnje zgrada i dodaje da se njena komšinica "tresla od straha".
Foto: Zlatija Laboviæ
B92 nezvanično saznaje da je jedan deo zgrade evakuisan, a da se preostali stanari pripremaju da napuste objekat.

Stanari zgrade u kojoj se dešava drama navode da ona traje od ranih jutarnjih časova, od kada su prisutna vatrogasna vozila, ekipe hitne pomoći, kao i jake snage policije, preneli su mediji.

"Kragujevačke novine" su prethodno prenele da se u podrumu nalaze naoružani napadači koji drže kao taoca mladića starog oko 20 godina.

Veliki broj pripadnika policije u borbenoj opremi, naoružanih automatskim puškama, nalazi se u tom delu grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: