Vulin: Mogu na Kosovo kad hoću, ne mogu mi ništa

Ministar Aleksandar Vulin izjavio da može da uđe i izađe s Kosova, na bilo kom mesu, a da prištinske vlasti o tome ne znaju ili da ne mogu da ga spreče.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2017.

10:22

Vulin: Mogu na Kosovo kad hoću, ne mogu mi ništa
Tanjug, Sava Radovanoviæ

"Ovo je u kratkom roku četvrti put da mi je Priština zabranila da dolazim, odnosno četvrti put da su prekršili Briselski sporazum i da su prekršili sva dogovorena pravila ponašanja. Priština odlično zna da ja mogu da dođem na prostor KiM kada god hoću, u bilo koji grad, u koji god hoću i naravno, bez bilo kakvog pitanja", rekao je Vulin novinarima.

Kako je istakao, “nebrojeno puta je dokazao” da može da dođe u Kosovsku Mitrovicu, kao što može da dođe u Prištinu, može da uđe, izađe i da oni o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

"Oni to jednostavno ne mogu. Ali, ovo je njihov pokušaj da izazovu incident, da ja dođem i da onda čitavu svoju priču o 'velikoj Albaniji', etničkom čišćenju, sve nasilje kojim se služe, mržnju koju izlivaju na srpski narod- opravdaju jednim mojim dolaskom na KiM", rekao je Vulin.

On im, kako naglašava, “naravno neće dati tu mogućnost” i neće pasti na “tako jeftine trikove” i neće dozvoliti da se igraju sa srpskim narodom na KiM.

"Ali, siguran sam da će Srbi glasati za Srpsku listu, siguran sam da će imati svih 10 poslanika i da bez predstavnika Srpske liste neće biti moguće formirati bilo kakve institucije u Prištini. A onda ćemo razgovarati i o ovome što sada rade i o nekim budućim potezima”, zaključio je ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: