Vojna parada proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine

Vojna parada proruskih pobunjenika u Donjecku na istoku Ukrajine održana je povodom Dana pobede nad fašizmom.

Izvor: B92

Utorak, 09.05.2017.

14:02

Vojna parada proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine
Screenshot

Više od 10.000 osoba, mašući ruskim zastavama i noseći portrete sovjetskog lidera Josifa Staljina, prisustvovalo je događaju.

Vojna parada pobunjenika, koji se više od tri godine sukobljavaju sa ukrajinskim snagama bezbednosti, u suprostnosti je sa mirovnim sporazumom postignutim 2015. u Minsku.

Agencija Frans pres javila je na licu mesta da je u paradi prikazano 45 komada vojne opreme, među kojima su tenkovi iz Drugog svetskog rata kao i modernije verzije koje se koriste u sukobu.

"Za nas je 9. maj najsvetiji dan", rekao je lider proruskih pobunjenika Aleksandar Zaharčenko u prisustvu oko 1.000 boraca koji su nosili zastave s ruskim grbom.

Skoro 10.000 ljudi poginulo je od aprila 2014. u sukobu proruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga bezbednosti na istoku Ukrajine.

Pročitajte još:

Moskva: "Nema sile koja će porobiti ruski narod" VIDEO Dan pobede - poraz kiše: Kako Rusi čiste nebo nad Moskvom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: