VMRO-DPMNE: Zaevu se žuri da realizuje Tiransku platformu

Pošto je Talat Džaferi preuzeo funkciju predsednika Sobranja i ušao u kabinet, gde mu je sagovornik bio šef Delegacije EU Samuel Žbogar, javila se VMRO-DPMNE.

Izvor: B92

Sreda, 03.05.2017.

12:15

VMRO-DPMNE: Zaevu se žuri da realizuje Tiransku platformu
Getty Images

Partija bivšeg premijera Nikole Gruevskog je poručila da SDSM Zorana Zaeva mora da snosi političku i pravnu odgovornost za dešavanja od četvrtka, 27. aprila.

SDSM, kako se navodi u saopštenju, mora da podnese političku i pravnu odgovornost za "državni udar", koji se dogodio u četvrtak uveče kada je predsednik parlamenta "izabran na nelegalan" način, čime je "napravljen opasan presedan", koji bi mogao da preraste u praksu.

Očito je, primećuju iz VMRO - DPMNE da se Zaevu veoma žuri da realizuje takozvanu tiransku platformu. koja podrazumeva, između ostalog, uvođenje dvojezičnosti u Makedonijji.

"SDSM treba da prestane da tera inat sopstvenom narodu. SDSM treba da brine o svom narodu i da radi za svoj narod, a ne obrnuto. Narod traži da se SDSM odrekne tzv. tiranske platforme. Vreme je da SDSM posluša glas naroda, koji je na nogama. Makedonija se budi..", poručili su iz VMRO-DPMNE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: