Vulin: Srbija i 1999. bila na pravoj strani, nije kriva

Srbija, njen narod, pa i njena politika nije bila kriva i nije izazvala NATO agresiju, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Subota, 25.03.2017.

11:06

Vulin: Srbija i 1999. bila na pravoj strani, nije kriva
Foto: Tanjug

Kako kaže, zato 18 godina kasnije možemo da kažemo da smo mi i tada bili na pravoj strani sveta.

Vulin je rekao da je ponosan što je član vlade koja je imala hrabrosti da kaže "da je NATO bombardovanje bila agresija".

"Premijer Aleksandara Vučić je prvi predsednik srpske vlade koji je imao hrabrosti da kaže da je bila u pitanju NATO agresije i da u zvaničan kalendar Državnog obeležavanja uvede obeležavanje NATO agresije", rekao je Vulin novinarima.

Kako kaže, premijer Vučić nije kao njegovi prethodnici i ministri spoljnih poslova koji su govorili o NATO akcijama, koji su objašnjavali "da smo možda i mi nešto krivi".

"Vučić je imao hrabrosti da stane uz svoj narod i kaže da NATO agresija nije krivica srpskog naroda, nije krivica ove zemlje, da ćemo je uvek pamtiti i da nećemo dozvoliti da se krivica za strašna razaranje, za svu pobijenu decu prenese na naš narod, zaključio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: