Sakupljeno 10.000€ za zbrinjavanje onkoloških pacijenata

Na 8. humanitarnom turniru u kuglanju koji BELhospice organizuje povodom "Dana žena", sakupljeno je 10.000 evra zahvaljujući učešću 19 timova.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.03.2017.

00:38

Sakupljeno 10.000€ za zbrinjavanje onkoloških pacijenata
Foto: Freeimages

Sakupljena sredstva biće namenjena za pružanje besplatnog palijativnog zbrinjavanja onkološkim pacijentima i dovoljna za pokrivanje troškova angažovanja dve medicinske sestre za skoro godinu dana. Jedna medicinska sestra u svakom trenutku zbrinjava oko 30 pacijenata.

Ove godine turnir su podržale kompanije: Makler, Sberbank Srbija, Halkbank, GDi GISDATA, Puratos, UniCredit Bank, Telegroup, Bel Medic, Karanović/Nikolić, Amicus, Sade Srbija, Piraeus Banka AD Beograd, PharmaSwiš, Erste Bank Srbija, Manpower Group, Apatinska pivara, Movem Fashion i ZAK Marić i Mujezinović, navodi se u saopštenju.

Pobednik turnira je ekipa Makler, drugo mesto zauzela je ekipa UniCredit Bank, dok su treće mesto podelili timovi Karanović/Nikolić i Gdi GISDATA.

BELhospice je jedina specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja već 13 godina potpuno besplatno pruža palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima i njihovim porodicama na teritoriji Beograda.

Uspešnom radu centra doprinose lekari, medicinske sestre, psihosocijalni tim i volonteri, a pored pomoći pacijentima i njihovim porodicama, centar organizuje i redovne edukacije javnosti i volontera.

Sve usluge BELhospice centra su u potpunosti besplatne za pacijente i njihove porodice, a organizacija se finansira putem donacija i organizovanjem humanitarnih događaja u toku godine, navodi se u saopštenju.

U novembru 2015. godine BELhospice je počeo kampanju za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji koji će pacijentima pružiti najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: