"Zašto kućni pritvor Ivanoviću? Kako da utiče na svedoke?"

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Jukom Milan Antonijević izjavio je da ne vidi zbog čega je Oliveru Ivanoviću određen kućni pritvor.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

14:51

Default images

Kako navodi, ta mera se određuje samo ako se može uticati na svedoke ili na neki drugi način opstruirati budući postupak.

"Ovde je većina dokaza u postupku izvedena i samo puštanje Olivera Ivanovića na slobodu mogla bi biti jedna od opcija za koju se sud opredeli. Ne vidim zbog čega je sud doneo takvu odluku da Oliver Ivanović ponovno suđenje čeka u kućnom pritvoru", rekao je Antonijević za Tanjug.

On ističe da sam postupak, imajući u vidu, kako je rekao, brojne kontroverze i mali broj dokaza koji su izneti protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ne govori u prilog tome da se sud sa dužnom pažnjom odnosi prema njegovim pravima, a naročito imajući u vidu da je izuzetno dug period proveo u pritvoru.

"Prilično su mu bila ograničena prava, a sve što smo mogli dobiti od informacija od samog tužilaštva i sa suđenja je da ti dokazi nisu dovoljno jaki i da se ovde radi više o nečemu što nalikuje političkom suđenju, a ne suđenju za počinjene ratne zločine", rekao je Antonijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: