HR: Snežni haos, "pametnjaković" zarobio autobuse s decom

Pet autobusa sa decom, koje je zavejao sneg na putu u hrvatskom Sljemenu prilikom povratka sa skijanja, posle dva sata krenuli su ka Zagrebu, javlja index.hr.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2017.

18:03

HR: Snežni haos,
Screenshot

Autobuse je na putu zaustavio preprečeni kamion, a potom su vozila ostala zarobljena u smetovima, pored autobusa i nekoliko putničkih vozila.

Nadležni su istakli da je “pametnjaković pre kolone autobusa krenuo dole i sleteo sa puta“ i tako zaustavio saobraćaj.

Autobusi sa decom su morali da se vrate u Tomislavac, gde su sačekali da se oslobodi put i nastavili su ka Zagrebu.

Sneg je u poslepodnevnim satima počeo da pada i u gradovima u središnjoj Hrvatskoj, pa tako pada u Zagrebu, Karlovcu i drugim mestima, javlja portal "Indeks". Iz hrvatskog Državnog meteorološkog zavoda (DHMZ) upozoravaju da tu zemlju očekuju obilne snežne padavine i stvaranje snežnog pokrivača debljine i više desetina centimetara.

U subotu i nedelju najavljuje se prolazno smirivanje vremenskih prilika, a zatim od ponedeljka novo zahlađenje i povremene padavine: sneg u unutrašnjosti, a na Jadranu uz kišu mestimice susnežica i sneg. Takvo bi vreme trebalo da potraje sve do četvrtka.

Najavljeno je da će se temperatura narednih dana u pojedinim mestima spustiti i na minus 10 stepeni. "Jutarnji list" javlja da pojedini putevi u Hrvatskoj nisu prohodni.

Na auto-putu A4 Goričan-Zagreb prekinut je saobraćaj zbog preprečenih teretnih vozila između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smeru ka Zagrebu.

Zimski su uslovii na auto-putevima duž cele A2 Zagreb-Macelj te A4 Goričan-Breznički Hum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: