Ruska vojska: 8.000 civila napustilo Alep

Ruska vojska saopštila je da je pomogla da više od 8.000 civila napuste istočni deo sirijskog grada Alepa koji je pod kontrolom pobunjenika.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

09:28

Ruska vojska: 8.000 civila napustilo Alep
Foto: Thinkstock

Ruski vojni centar za pomirenje u Siriji saopštio je danas da je 8.461 civil uključujući 2.934 dece napustilo četvrti u istočnom Alepu u poslednja 24 časa. Kako je saopšteno, 14 boraca predalo je oružje i amnestirano je.

Ovo je saopšteno nekoliko sati pošto je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da su sirijske vladine snage suspendovale aktivne operacije u Alepu da bi dozvolile evakuaciju civila.

Trupe sirijskog predsednika Bašara al Asada povratile su veliki deo istočnog Alepa poslednjih dana u velikoj operaciji pokrenutoj sredinom novembra.

Ruska vojska je saopštila i da su njeni stručnjaci očistili mine na površini od šest hektara u Alepu, čime je omogućen rad pogona za vodu, dva pogona za struju, dve džamije i dve škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: