Ujutru mraz i magla, posle sunačno

U Srbiji će ujutro biti slabog do umerenog mraza, u nižim predelima biće mestimično magle, a tokom dana će biti pretežno sunčano.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

01:00

Ujutru mraz i magla, posle sunačno
Foto: Gettyimages

Samo ujutro se u severnim, a pre podne u centralnim i istočnim krajevima očekuje prolazno naoblačenje.

Zapadni i severozapadni vetar sutra će biti slab do umeren, sem na istoku Srbije gde će povremeno biti jak. Jutarnja temperatura biće od minus osam do minus jedan stepen, a najviša dnevna od šest do 14 stepeni.

I u Beogradu se ujutro očekuje slab mraz, a u nižim delovima grada kratkotrajna magla. Pre podne vreme će biti umereno oblačno, a popodne pretežno vedro. Zapadni vetar će biti slab. Jutarnja temperatura biće oko minus jedan stepen, a najviša dnevna oko osam stepeni.

U Srbiji se tokom vikenda očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, ujutro ponegde uz slab mraz i maglu, ili nisku oblačnost koja će se u subotu u severnim i istočnim predelima zadržati i pre podne.

U ponedeljak sledi postepeno naoblačenje i zahlađenje, uz umeren i jak severozapadni vetar koji će na istoku Srbije i u planinskim predelima imati i udare olujne jačine. U ponedeljak popodne i u toku noći ponegde se očekuje slaba kiša, a u brdsko-planinskim predelima slab sneg.

U utorak se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Zatim, do pred kraj iduće nedelje, vreme će ponovo biti suvo i hladno.

Meteorološke prilike pogodovaće hronično obolelim i osetljivim osobama. Izvesne tegobe mogu imati srčani bolesnici, a u područjima s maglom oprez se savetuje i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: