Fondacija Tijana Jurić: Donatori ispunili obećanje

Pomoć koju su donatori Fondacije Tijana Jurić, bračni par Tomić, godinu dana uplaćivali porodici Bešlin iz Banatskog Velikog Sela, završena je ovog meseca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

20:25

Default images

Tako je ispunjeno obećanje Danijele i Predraga Tomića iz Švajcarske da će 12 meseci u kontinuitetu, počev od novembra 2015. godine, pomagati samohranu majku Svetlanu i njeno petoro dece.

Na njihov račun je u prethodnih godinu dana uplaćeno ukupno 600 evra, koji su ovoj hrabroj ženi pomogli da privremeno reši stambeni problem.

“Pomoć koju smo dobijali od donatora iz Švajcarske iskoristila sam u svrhu plaćanja stana i obezbeđivanja normalnijih uslova za život deci, s obzirom da je naša porodična kuća u veoma lošem stanju. Ova pomoć mi je izuzetno značila”, kaže Svetlana Bešlin.

O Bešlinovima je prvi pisao dnevni list "Blic“ u jesen 2014. godine kada je najstariji dečak, danas sedamnaestogodišnji Nemanja, ispričao tužnu ispovest kako je na malu maturu išao u prepravljenoj košulji i pantalonama svog pokojnog oca.

Majka petoro dece je nakon smrti supruga ostala sama u trošnoj kući, u teškim uslovima za život. Nemanja je tada ispričao jedan deo svog teškog života – da im je struja isključivana, da je gladan odlazio na treninge i da se druga deca smeju njihovoj nemaštini.

Danas, Svetlana ima nadu da će njihov život u narednom periodu biti bolji.

“Blic fondacija je odlučila da nam donira jedan deo sredstva za renoviranje kuće, ali smo u razgovoru sa preduzimačem shvatili da to neće biti dovoljno”, istakla je Svetlana dodajući da se nada volji dobrih ljudi koji bi njoj i njenoj deci pomogli da adaptiraju kuću i posle svih muka, stvore normalne uslove za život.

Renoviranje je u prvoj fazi, i zbog lošeg stanja u kom se kuća nalazi, trajaće do proleća. Ovo je prilika, ujedno i poziv ljudima velikog srca, da pomognu majci i deci da dođu do bezbednog krova nad glavom.

Zainteresovani donatori se mogu obratiti na adresu Fondacije Tijana Jurić fondacija@tijana.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: