Šojgu: Ruske i sirijske snage obustavile napade u Alepu

Ruska i sirijska vojska obustavile su vazdušne napade u Alepu na severu Sirije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2016.

10:42

Šojgu: Ruske i sirijske snage obustavile napade u Alepu
Foto: Thinkstock

"Ruski i sirijski vazdušni napadi obustavljeni su jutros u 7.00 po srednjoevropskom vremenu", rekao je Šojgu na sastanku Generalštaba ruske vojske.

Prema njegovim rečima, raniji prekid vatre koji je bio najavljen za četvrtak stupio je na snagu danas jer je neophodno sve pripremiti za "humanitarnu pauzu" predviđenu za odlazak civila iz grada.

Ruske i sirijske snage ranije su najavile da će obustaviti u četvrtak, 20. oktobra, od 8.00 do 16.00 časova bombardovanje Alepa iz humanitarnih razloga, što su zatražili šefovi diplomatija Evropske unije (EU) u Luksemburgu.

Portparol UN Stefan Dižarik ocenio je kasno sinoć da je osmočasovni prekid bombardovanja Alepa "pozitivan", ali suviše kratak da bi se stanovništvu tog opkoljenog sirijskog grada dostavila neophodna humanitarna pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: