Čepurin: 1244 osnov rešenja kosovskog problema

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da je poštovanje Rezolucije SB UN 1244 osnov rešenja kosovskog problema.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2016.

18:25

Čepurin: 1244 osnov rešenja kosovskog problema
Foto: Tanjug

On je posle trodnevne posete Kosovu rekao za mitrovački Kontakt plus radio i da je "važno održavati dijalog uz uzajamno poštovanje".

Čepurin je rekao da je za Srbe na Kosovu veoma bitna stavka briselskog sporazum o Zajednici srpskih opština, "koji je dogovoren, ali nije realizovan".

"Kosovska strana treba da se angažuje da se Sporazum realizuje da bi srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji bilo zaštićeno", rekao je on.

Ambasador je prethodno položio vence na spomenik "Belom anđelu" i spomenik ruskom konzulu Grigoriju Stepanoviču Ščerbinu u Kosovskoj Mitrovici.

Vence su položili i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik opštine Zvečan Vučina Janković i gradonačelnik opštine Leposavić Dragan Jablanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: