SAD: Ruski ratni brod bio na 288km od "Grejvelija"

Ruski ratni brod je pre 11 dana izvršio "nebezbednu i neprofesionalnu" pomorsku operaciju u blizini dva američka broda, saopštio je Ministarstva odbrane SAD.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

21:50

SAD: Ruski ratni brod bio na 288km od
Foto: GettyImages

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da se ruska fregata približila na 288 kilometara od američkog broda "Grejveli", i na pet nautičkih milja od nosača aviona "Hari Truman" u istočnom delu Mediterana, preneo je Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane je prethodno saopštilo da se američki raketni razarač Graveli u Sredozemnom moru opasno približio ruskom ratnom brodu Jaroslav Mudri prekršivši međunarodne propise za sprečavanje sudara na moru.

"Dana 17. juna, SAD pomorski raketni razarač Graveli približio se na opasno maloj razdaljini od 60-70 metara ruskom ratnom brodu", piše u saopštenju ministarstva.

Agencija Tas prenosi da je ruski ratni brod plovio u međunarodnim vodama, održavajući konstantan kurs i brzinu i da nije pravio nikakve opasne manevre u odnosu na američki brod.

"Posada SAD razarača prekršila je međunarodne propise za sprečavanje sudara na moru", ukazuje se u saopštenju ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: