DSS: Mali mora da ode, raspisati izbore

Predsednik beogradskog odbora DSS Uroš Janković kaže da posle informacija o rušenju u Savamali gradonačelnik Siniša Mali mora da bude smenjen.

Izvor: B92

Sreda, 08.06.2016.

16:56

DSS: Mali mora da ode, raspisati izbore
Foto: Tanjug

DSS smatra da bi odmah trebalo da budu raspisani izbori u Beogradu.

Janković je, kako je prenela DSS, rekao da su izjavom Aleksandra Vučića da su najviši funkcioneri grada Beograda odgovorni za nezakonito rušenje objekata u Savamali potvrđene sumnje na koje je DSS ukazivala u prethodnih više od mesec dana.

"Veliki je iskorak što je došlo do pomaka u rasvetljavanju ove skandalozne afere i što će odgovorni iz gradske vlasti biti privedeni pravdi, ali nije dobro što se na ovo toliko dugo čekalo i što je to posledica tek velikog pritiska javnosti", naveo je Janković.

On je rekao da DSS zahteva od Aleksandra Vučića, kao predsednika Srpske napredne stranke, da smogne snage i pokaže koliki je borac za pravdu i da pokrene postupak razrešenja gradonačelnika Beograda Siniše Malog i svih odgovornih lica.

DSS zahteva i raspisivanje vanrednih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda na kojima bi se proverio legitimitet sadašnje odborničke većine kao i provera dosadašnjeg rada, rekao je Janković i dodao da DSS očekuje da će biti utvrđena i odgovornost nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i komunalne policije koji su odbili da intervenišu na sprečavanju izvršenja krivičnog dela.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Beogradu srušeni su u noći između 24. i 25. aprila. Ljudi koji su imali fantomke na glavama maltretirali su građane koji su se tu zatekli, pretresali ih, oduzimali im telefone, vezivali i zatvarali u šupu. Građani su zvali policiju, ali ona nije reagovala ,već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

U izveštaju zaštitnika građana Saše Jankovića navodi se da je policiji iz vrha službe naređeno da tako postupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: