Predaja vlasti u Tripoliju

Vlasti u Tripoliju saopštile su da predaju vlast vladi narodnog jedinstva, koju podržavaju UN, kako bi se izbegle dalje podele i krvoprolića u Libiji.

Izvor: B92

Sreda, 06.04.2016.

08:35

Default images

"Obaveštavamo vas da obustavljamo aktivnosti koje su nam poverene kao zakonodavnoj vlasti, predsedništvu, parlamentarcima i ministrima", navodi se u saopštenju objavljenom nedelju dana nakon što je premijer Fajez al Saradž doputovao u Tripoli da preuzme ovlašćenja vlade, prenosi AFP.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je nedavno apelovao je da se libijskoj vladi jedinstva omogući da što pre počne sa radom, a sve one koji opstruišu mirovni proces pozvao na odgovornost.

Ban je apelovao da se predsedničkom savetu što pre omogući da radi u pravcu "hitne mirne tranzicije vlasti na vladu nacionalnog jedinstva".

Takođe je zatražio da se međunarodno priznati parlament na istoku zemlje "pridržava svojih nadležnosti" u primeni sporazuma o tranziciji vlasti.

Libija je imala dve rivalske administracije od 2014. godine kada je priznata vlada bila prinuđena da napusti Tripoli nakon što su udružene milicije zajedno sa islamistima ušle u prestonicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: