Miting SRS u Beogradu, zapaljene baklje FOTO/VIDEO

Miting SRS kojim ta partija obeležava godišnjicu NATO bombardovanja, ali i izražava protest protiv vlasti premijera Aleksandra Vučića, održan je u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

17:41

Miting SRS u Beogradu, zapaljene baklje FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug

Mitingom se izražava protest i zbog presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je na mitingu SRS-a u centru Beograda da na izborima 24. aprila graani moraju da se izjasne da li su za Evropsku uniju (EU), u kojoj su "tradicionalni neprijatelji Srbije", ili Rusiju.

"Narodu je lako da se opredeli na ovim izborima, jer sa jedne strane su radikali, patriote, rusofili, hrabri i odlučni da izvedu narod iz krize, a sa druge strane imaju evrounijate", rekao je Šešelj na Trgu Republike u Beogradu.

On je naveo da vlast u Srbiji mora da zahteva ukidanje Haškog tribunala i zatraži da se optuženi Srbi vrate u Srbiju.

Šešelj je rekao i da je bivši predsednik RS Radovan Karadžić, koji je danas osuen na 40 godina zatvora, osuen nevin samo zato što je Srbin.

"Ovo je presuda celom srpskom narodu, srpskoj istoriji i naciji. Haški tribunal nam kroji novu istoriju", kazao je Šešelj i dodao da Tribunal za sva dešavanja na Balkanu krivi samo Srbe.
Foto: Tanjug
Lider SRS je ukazao i na neophodnost da se Srbija distancira od NATO-a koji je nazvao "zločinačkim savezom".
Foto: Tanjug
Šešelj je kazao i da je Srbija videla i kako je izgledala vlast DOS-a i vlast naprednjaka "koja je još više zadužila zemlju i uvela je u dublju ekonomsku krizu", a da je sada vreme da vide kako izgleda radikalska vlast.

"Samo su radikali ostali neuprljani i neobrukani. Stranka je jaka onoliko koliko je snaga svih vas koji nas podržavate. Narode, snago naša, naš jedini gazda je srpski narod", izjavio je Šešelj.
Foto: Tanjug
On je dodao i da neće dozvoliti izručenje troje njegovih saradnika i stranačkih kolega u Hag i da će ih "radikali braniti svojim telima".
Foto: Tanjug
Na mitingu pod nazivom "Narodni bunt protiv Vučićevog režima", okupljeni su nosili zastave sa natpisom "S verom u boga, sloboda ili smrt", Srpske radikalne stranke i Srbije, zastave sa likom haškog optuženika Ratka Mladića na kojima piše "Srpski heroj" i sa likom Šešelja.

Aktivirano je i nekoliko baklji pred početak protesta.
Foto: Tanjug
Meu parolama su i "NATO je bacio više bombi na Srbiju nego svi teroristi na svetu", kao i slike sa likom danas osuenog Karadžića.
Foto: Tanjug
Predizborni miting Srpske radikalne stranke (SRS) u Beogradu završen je šetnjom centralnim gradskim ulicama, u kojoj je učestvovalo više hiljada ljudi.
Foto: Tanjug
Povorka je, nakon govora predsednika SRS Vojislava Šešelja, krenula sa Trga Republike, preko Bulevara kralja Aleksandra i Slavije do početne tačke.

U koloni su bile zapaljene baklje i iz mase su bacane petarde.

Saobraćaj je bio obustavljen, a ispred Predsedništva su bile postavljene jake policijske snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: