Potera – trojica osumnjičenih (FOTO)

Belgijski mediji objavili su fotografiju trojice muškaraca koji su osumnjičeni da su izvršili bombaški napad na aerodromu u Briselu.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

13:37

Potera – trojica osumnjičenih (FOTO)
Foto: Tanjug

Za sada nije objavljen njihov identitet. Prethodno je objavljeno da su dve osobe uhapšene.

Snimak je objavio belgijski list "Dernijer er", koji navodi da su trojica mogućih atentatora snimljeni nekoliko minuta pre dve razorne eksplozije "kako guraju kolica s prtljagom, a svaki od njih na ruci ima rukavicu koja može sakriti detonator eksplozivne naprave".

Na fotografiji je i treća osoba, koja nosi kapu, a policija trenutno istražuje da li je taj muškarac povezan sa napadima.

Osim toga, svetski mediji prenose da se u Briselu sprovodi opsežna policijska potera, a veruje se da je policija identifikovala osumnjičene za napad.

Barem jedna bomba sa briselskog aerodroma u sebi je imala eksere, javila je agencija AP.

Slične navode potvrdio je i doktor Mark Dekramer iz bolnice u Leuvenu koji se brine za 11 povređenih osoba, od kojih su troje u kritičnom stanju.

Doktor je, kako se navodi, rekao da su duboke rane prouzrokovali ekseri i razbijeno staklo. Serija eksplozija potresla je jutros aerodrom i mrežu metroa u Briselu, stradale su najmanje 34 osobe, povređeno je više od 130 ljudi, a prestonica EU je blokirana.

Islamska država je preuzela odgovornost za najnoviji napad u srcu Evrope, nakon smrtonosnih napada u Parizu 2015.

Potvrđeno je da je bombaš samoubica izazvao dve eksplozije na aerodromu Zaventem oko 8h, a sat kasnije se više eksplozija čulo u metrou, u stanici nedaleko od zgrada u kojima se nalaze institucije Evropske unije.

Tri sata posle napada policija je izvela i kontrolisanu eksploziju u takozvanom Evropskom kvartu u Briselu, u kome se nalaze institucije Evropske unije.

Ceo grad je u blokadi, bezbednost u Briselu je na najvišem nivou, na ulicama su jake policijske i vojne snage, nad gradom lete helikopteri, a aerodrom i sistemi podzemne železnice i javnog prevoza su evakuisani i zatvoreni. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: