Priština čeka Čarlsa i Kamilu: "Široke aktivnosti"

Princ od Velsa Čarls i vojvotkinja od Kornvola Kamila kasno popodne doći će na Kosovo, gde će ih dočekati kosovska predsednica Atifete Jahjaga.

Izvor: B92

Petak, 18.03.2016.

14:52

Priština čeka Čarlsa i Kamilu:
Tanjug

Britanski prinčevski par na Kosovu imati će "širok spektar aktivnosti da bi podržali pomirenje i međuverski dijalog, kao i napore ljudi sa Kosova i iz Velike Britanije da izgrade bolju budućnost za Kosovo", saopšteno je iz ambasade Velike Britanije u Prištini.

To je druga poseta princa od Velsa Kosovu, posle septembra 1999. godine, a prva poseta vojvotkinje od Kornvola.

Princ i vojvotkinja koji na Kosovo dolaze iz Crne Gore, u subotu će s predsednicom Jahjagom prisustvovati memorijalnoj ceremoniji posvećenoj nestalim licima tokom i posle rata, a zatim će položiti cveće na spomenik nestalim licima u zgradi parlamenta u Prištini.

Vojvotkinja Kamila i Jahjaga će se sastati sa žrtvama seksualnog nasilja, s kojima će razgovarati o izazovima sa kojima se oni susreću tražeći pravdu, kao i o radu Predsedničkog nacionalnog veća, saopštila je britanska ambasada.

Princ od Velsa će poseti Prizren gde će prisustvovati međuverskoj konferenciji koja se organizuje u saradnji sa Vladom Kosova.

Britanski princ će prisustvovati i ceremoniji polaganja venca u štabu Kfora "Film City" u Prištini u znak sećanja na pripadnike Velike Britanije i Kfora koji su izgubili živote tokom operacija na Kosovu.

Vojvotkinja Kamila će posetiti nevladinu organizaciju "Ideas Partnership" u Kosovo Polju da bi videla kako se pomaže ugroženim grupama putem edukacije i ekonomskog jačanja.

Članovi britanske kraljevske porodice posetom Kosovu završavaju regionalnu turneju u okviru koje su bili u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: