Nastavak povlačenja: Ruski avioni napuštaju Siriju

Druga grupa ruskih vojnih aviona napustila je vazduhoplovnu bazu Hmeimim u Latakiji u sredu ujutru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Sreda, 16.03.2016.

07:03

Nastavak povlačenja: Ruski avioni napuštaju Siriju
Screenshot

"Još jedna grupa ruskih letelica poletela je iz baze Hmeimim i uputila se ka Ruskoj Federaciji“, saopšteno je iz ministarstva.

Ova grupa aviona sastoji se od borbenih aviona Su-25 predvođenih Il-76. Kada avioni pređu rusku granicu, razdvajaju se i svaki od njih leti u svoju prvobitnu bazu.

U utorak je počelo povlačenje ruskih aviona iz Sirije, a prva grupa je uz svečani doček sletela u Rusiju.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je juče početak povlačenja većeg dela ruskih snaga iz Sirije, saopštivši da je vojna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

Na sastanku sa ministrima odbrane i spoljnih poslova u Kremlju Putin je precizirao da povlačenje treba da počne od danas.

On je takođe istakao da Rusija treba da intenzivira ulogu u mirovnom procesu kako bi se okončao sukob u Siriji.

Очередная группа российских самолетов с авиабазы #Хмеймим вылетела в пункты постоянной дислокации на территории Российск...

Posted by Ministry of Defence of the Russian Federation on Tuesday, March 15, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: