Hapšenje u BiH, nađena zastava ID, bombe, mine...

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su tri osobe na području Velike Kladuše, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 11.01.2016.

17:52

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

SIPA je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

To je nastavak akcije "Damask" kojom treba da se otkriju osobe za koje se sumnja da su u vezi s radikalnim islamskim terorizmom.

Uhapšene su N.Š. (1988), A.M. (1960) i Dž.V. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo protivzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, javljaju bosanski mediji.

SIPA je navela da su u akciji pronađene i ručne bombe, tromblonska mina, protivpešadijske nagazne mine, veća količina municije, mačeta, zastava Islamske države, kao i plastični šablon za oslikavanje obeležja Islamske države.

Akcija je sprovedena po naredbama Suda i Tužilaštva BiH u saradnji s Policijom Unsko-sanskog kantona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: