Nedelja, 04.10.2015.

22:07

Portugal:Koalicija desnog centra proglasila pobedu

Koalicija desnog centra proglasila je pobedu na parlamentarnim izborima u Portugalu.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Rezultati anketa po izlasku sa biračkih mesta su pokazali da je vladajuća koalicija daleko ispred glavne opozicione partije, socijalista.

"U ime koalicije, mi smo ovde da potvrdimo da je prema svim projekcijama, veliku pobedu ove noći na ovim izborima postigla koalicija 'Portugal napred", rekao je zamenik predsednika najjače koalicione partije, Socijaldemokratske, Marko Antonio Košta.

Vladajuću koaliciju "Portugal napred" čine Socijaldemokratska stranka premijera Pedra Pasosa Koelja i konzervativne Narodne partije.

Prema anketi jedne portugalske televizije, urađenoj po izlasku sa biračkih mesta na današnjim parlamentarnim izborima, koalicija desnog centra bi mogla ponovo da oformi vladu, uprkos tome što sprovodi nepopularne mere štednje, javio je AP.

Televizija Portugesa daje koaliciji desnog centra između 38 i 43 odsto glasova.

Glavna opoziciona socijalistička partija levog centra, koja obećava da će ublažiti bolne reforme, na osnovu ankete je na drugom mestu i ima između 30 i 35 odsto glasova.

Analitičari upozoravaju da Portugalu preti period političke nestabilnosti, baš u vreme kad ta zemlja pokušava da očuva tempo ekonomskog oporavka, koji je nastupio posle dužničke krize i procenjuju da ni vladajuća koalicija, niti socijalisti, međutim, verovatno neće osvojiti apsolutnu većinu u parlamentu sa 230 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: