BG i PR u Briselu ponovo o osiguranju vozila

Delegacije Beograda i Prištine će u Briselu razgovarati o međusobnom priznanju polisa za osiguranje vozila.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

00:23

Default images

Pregovarački timovi će nastojati da otklone nesuglasice oko Sporazuma koji je trebalo da stupi na snagu 24. jula.

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, a Kosova ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri.

Đurić je rekao da očekuje da će u naredna dva ili tri dana taj problem, koji se tiče sporazum o osiguranju koji će znatno olakšati život građana, biti rešen.

Na sastanku će se razgovarati i o svim tehničkim aspektima priprema za uspešan početak primene sporazuma prema planu za njegovu implementaciju.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, na sastanku uz posredovanje EU i Saveta evropskih biroa osiguranja biće reči o aspektima primene Sporazuma o međusobnom priznanju osiguranja vozila, koji je potpisan 23. juna u Briselu u prisustvu premijera Kosova i Srbije Isa Mustafe i Aleksandra Vučića i visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Delegacija Kosova zastupa stav da bi sporazum trebalo sprovesti u potpunosti, što je pre moguće, do 10. avgusta.

Kako je najavljeno, Tahiri će se susresti sa predsednikom Evropskog biroa osiguravajućih društava Žanom Zenersom sa kojim će se razgovarati o mogućnostima produbljivanja saradnje i perspektivi učlanjenja Kosova u taj biro.

Ðurić je rekao da je Priština pokušala da iskoristi prethodni Sporazum o osiguranju i kroz njega "provuče" registarske tablice sa oznakom Kosova. On je dodao da nesuglasice u vezi Sporazuma o osiguranju usporavaju dijalog u Briselu i dodao da prištinska strana ima interes da se takva situacija nastavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: