Slovačka: Pojačana aktivnost ruskih špijuna

Slovačka državna bezbednosna agencija SIS saopštila je da su ruski agenti zbog Ukrajine značajno pojačali aktivnost u toj državi, zemljama NATO i EU.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

17:40

Default images

Agencija SIS je te navode iznela u svom godišnjem izveštaju, ne navodeći više detalja o aktivnostima ruskih špijuna, prenela je agencija AP.

Odnosi Rusije i Zapada su pali na najniži nivo od "hladnog rata", nakon što je Moskva prošle godine pripojila poluostrvo Krim i zbog, kako tvrdi Zapad, aktivne podrške proruskim snagama na istoku Ukrajine.

SIS navodi da Rusija aktivno podržava proruske snage u Ukrajini kako bi tu zemlju zadržala pod svojom sferom uticaja i dodaje da je ukrajinski konflikt ojačao poziciju konzervativnih snaga u Rusiji bliskih predsedniku države Vladimiru Putinu.

Slovačka bezbednosna agencija je istakla i da su strani špijuni pokušali da se infiltriraju u slovačke državne organe i bezbednosne službe i da izvrše uticaj na javno mnjenje u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: