Mađarska: Srbi uhapšeni zbog šverca migranata

Mađarska policija uhapsila je troje državljana Srbije zbog šverca migranata na teritoriji pogranične Županije Čongrad.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

10:13

Default images
Foto: Gettyimages

Kako je saopšteno, juče u 6:30 zaustavljeno je jedno vozilo italijanskih registarskih oznaka u kojem je zatečeno 10 državljana Iraka i Sirije koji nisu mogli dokazati svoj legalan boravak u Mađarskoj.

Dvoje državljana Srbije, vozač i njegov saučesnik, su uhapšeni i protiv njih je pokrenut ubrzani postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Osim toga, jutros su civilne patrole u Ašothalomu, u 6:25 zaustavile kombi “Pežo Bokser”, u kojem je državljanin Srbije prevozio 32 ilegalna migranta iz Avganistana. I protv njega je pokrenut postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Protv ilegalnih migranata pokrenut je imigracioni postupak.

Na teritoriji ove pogranične županije juče je privedeno ukupno 567 ilegalnih migranata, među kojima i 81 dete. Najveća grupa zaustavljena je u okolini Morahaloma, a u njoj se nalazilo 74-oro ilegalnih migranata iz Avganistana, Iraka, Irana, Sirije i Pakistana.

Na teritoriji druge pogranične Županije prema Srbiji, Županije Bači-Kiškun, juče je privedeno 290 ilegalnih migranata.

Najveća grupa od njih 30 zatečena je na odmorištu auto-puta M5 južno od Kečkemeta.

Na teritoriji cele Mađarske, po podacima njihove policije, juče je priveden 961 ilegalni migrant, za oko 250 više nego dan ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: