MH17 nije oborila raketa iz BUK-a

Holandija je demantovala izveštaje da je malezijski avion, koji se srušio u istočnoj Ukrajini sa 298 putnika i članova posade, oborila raketa iz sistema BUK.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2015.

10:50

Default images
Foto: Beta/AP

Holandska agencija za bezbednost (DSB), koja istražuje uzrok nesreće, odgovorila je na izveštaje koje je objavila Holandska televizija RTL da je avion oboren raketom iz protivavionskog raketnog sistema ruske proizvodnje.

"Istraga o uzroku nesreće je u toku i usmerena je na mnogo više izvora, a ne samo na taj šrapnel", navela je holandska agencija.

"Dodatni materijal za istragu je dobrodošao, ali je apsolunto neophodno da se nesporno dokaže da postoji veza izmedju materijala i oborenog aviona", istaknuto je u saopštenju koje prenosi "Raša tudej".

Televizija RTL je juče objavila da se metalni deo sa mesta pada aviona, navodno, podudara sa BUK raketom zemlja-vazduh.

Taj deo je pre nekoliko meseci pronašao jedan holandski novinar u selu Grabovo, blizu mesta na kome se avion srušio prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: