Subota, 07.03.2015.

20:16

"Nemcova su ubili amateri"

Bivši profesionalni ubica tvrdi da ubistvo Borisa Nemcova nije bilo političko jer su ga izveli potpuni amateri.

Izvor: Jutarnji list

Default images
foto: Beta/AP

“Napadači koji su ubili Nemcova bili su amateri i obrazac zločina upućuje da je izveden neprofesionalno”, prokomentirao je Aleksej Šerstobitov, koji se nalazi u zatvoru zbog presude za čak 12 atentata, javlja ruska informativna stranica Gazeta.

Pričajući iz ličnog iskustva Šerstobitov navodi kako je svaki profesionalni ubica, prvo i najvažnije, zabrinut za jednu stvar, kako odraditi atentat s najmanje moguće rizika da vas otkriju.

Najlogičniji izbor za ubicu je pogoditi metu sa što veće udaljenosti.

“U ovom slučaju, s obzirom na to gde se dogodilo ubistvo, najlakši način bio bi iz ličnog automobila. Vozite se sporo po ulici po kojoj žrtva hoda, parkirate dovoljno daleko i čekate da meta dođe vama. Jednom kada se nalazi dovoljno blizu, ubica treba da malo otvori prozor, pogodi žrtvu i pobegne bez ikakvog rizika otkrivanja ličnog identiteta”, pojašnjava Šerstobitov te dodaje kako bi i prosečan strelac mogao pogoditi osobu u glavu s udaljenosti od 15 do 25 metara.

Šerstobitov je šokiran da je ubica Nemcova iz takve blizine ispalio šest hitaca, od kojih su ga četiri pogodila i navodi da baš to upućuje na neprofesionalnost.

“Samopouzdani strelac, koji često koristi oružje, neće ispaliti toliko metaka”, tvrdi Šerstobitov.

Nemcovljev slučaj ga podseća na incidente koji su se često događali tokom devedesetih kada su se pripadnici neprijateljskih bandi obračunavali u javnosti. U takvim situacijama ubistva su obavljana neplanirano, bez mnogo pripreme.

“Smatram kako Nemcov nije političar koji bi zaista mogao uticati na bilo šta. Veliki broj ljudi već ga je zaboravio. Postoje mnogo važniji i uticajniji političari koje možete ubiti ako želite zemlju da dovedete do haosa”, ističe Šerstobitov.

On je bio član vrlo dobro organizovane moskovske kriminalne grupe tokom devedesetih kada je i stekao ugled hladnog profesionalnog ubice. Pre sedam godina, proglašen je krivim za ubistvo 12 osoba i odrađuje kaznu zatvora u od 23 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: