Papa: Rat hrišćana u UKR sramota

Papa Franja je osudio intenziviranje borbi između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine i dodao da je sramotna stvar da se hrišćani bore među sobom.

Izvor: B92

Sreda, 04.02.2015.

12:38

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Poglavar Katoličke crkve je tokom svoje nedeljne audijencije pozvao na veći međunarodni napor da se proruske snage i ukrajinska vojska ponovo dovedu za pregovarački sto, prenela je agencija AP.

"Mislim na vas, ukrajinska braćo i sestre, i smatram da je to rat između hrišćana! Vi ste iste vere, a borite se među sobom. Razmislite o ovome, to je pravi skandal", istakao je papa.

Pozivajući vernike da se mole za mir, papa je rekao da je molitva "protest pred Bogom u vreme rata".

Prema podacima UN, tokom protekle tri nedelje je na istoku Ukrajine u borbama poginulo najmanje 224 civila, čime je ukupan broj žrtava tog sukoba od aprila do danas porastao na 5.358.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: