Ponedeljak, 08.12.2014.

11:25

Mustafa i Tači i zvanično zajedno

Isa Mustafa biće premijer Kosova, a Hašim Tači zamenik premijera i ministar spoljnih poslova, predviđeno je koalicionim sporazumom koji je danas potpisan.

Izvor: Tanjug

Default images

Sporazum o koaliciji potpisali su u Prištini lider Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa.

Nakon potpisivanja u prostorijama kosovske skupštine Tači je rekao da će su prioriteti koalicije ekonomski razvoj, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, borba protiv terorizma.

On je dodao da je sporazum potpisan za koaliciju koja će od 2014. do 2018. godine voditi vladu Kosova. On je obećao i da će ova koalicija stvoriti uslove za delovanje opozicije i svih segmenata društva.

Isa Mustafa je rekao da će koalicija raditi za dobrobit Kosova i rešavanje problema sa kojima se Kosovo suočava na putu integracije u EU.

Vlada će raditi na naprednim ciljevima, rekao je Mustafa napominjući da će sarađivati sa opozicijom.

Posle potpisivanja, predsednik DSK Isa Mustafa i lider DPK Hašim Tači, sastali su se sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom i obavestili je o zaključenju dogovora o formiranju vlade i daljim koracima u uspostavljanju institucija Kosova.

Jahjaga je rekla da dogovor mora da garantuje demokratsko funkcionisanje institucija i punu implementaciju odluke Ustavnog suda.. Za danas u 12 časova zakazana je konstitutivna sednica kosovske skupštine na kojoj će biti izabran predsednik i predsedništvo skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: