Preživela ebolu pa kod Obame

Medicinska sestra iz Dalasa koja je bila zaražena ebolom izlečena je od tog smrtonosnog virusa, saopštili su američki zvaničnici.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

19:14

Default images

Nina Fam je jedna od dve medicinske sestre iz Dalasa koje su žaražene ebolom, a po objavi da nema tragova smrtonosnog virusa u njenom organizmu organizovan joj je prijem kod predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Baraka Obame.

Ona je zaražena ebolom dok je lečila jednog muškarca obolelog od te bolesti u bolnici u Dalasu, podvrgnuta je terapiji u Institutu Betesda u Merilendu od 16. oktobra i sada je izlečena, preneo je Rojters.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je ranije danas da bi na stotine hiljada doza eksperimentalne vakcine protiv ebole trebalo da bude spremno za upotrebu u pogođenim zapadnoafričkim zemljama do polovine 2015. godine.

Kako je potvrđeno, sprovode se probe dve vodeće vakcine na ljudima. Ebola je dosad odnela gotovo 4.900 života u zapadnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: