Danici Vučenić nagrada za etiku

Novinarka Danica Vučenić dobitnica je novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2014. godinu, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbija.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

10:35

Default images

Žiri je radio u sastavu Marko Somborac, Predrag Blagojević, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

U obrazloženju žirija navodi se da Danica Vučenić već godinama svojim profesionalnim pristupom, hrabrim nastupom i etičkim standardima u duhu novinarskog kodeksa drži javni čas autorskom emisijom "Jedan na jedan" RTV Vojvodina.

"Njen žurnalistički angažman i obrada ključnih društvenih tema, na provokativan i objektivan način, svakako su jedan od sve više nedostajućih svetionika javnog mnenja u Srbiji, ošamućenog tabloidizacijom i sve prisutnijom cenzurom i autocenzurom", ocenio je žiri.

U užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" ove godine bili su i novinarke Tamara Spaić i Anđela Milivojević, novinari Slobodan Georgijev i Dragoljub Petrović, kao i redakcije "Čačanskih novina" i satiričnog portala "Njuz net".

Žiri je posebno istakao hrabar i human gest novinarke Marijane Milosavljević, koja je donirala bubreg novinarki Ivani Janković.

"Odlukom da pomogne bolesnoj koleginici u borbi protiv opake bolesti Marijana Milosavljević je svim novinarima i celokupnoj javnosti pokazala uzvišenost ljudskog bića u saosećanju i hrabrost u odlučivanju", piše u saopštenju.

Nagrada će biti uručena u utorak, 28. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: