SNS: DS sakuplja jeftine poene

Novosadski naprednjaci odbacili su kritike lokalnih demokrata na ponašnaje funkcionera SNS u vezi napada na pekaru Albanca u tom gradu.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

18:21

Default images

Oni su najavili da će nastaviti da čine sve da bi se se svi građani osećali bezbedno.

"Članovi DS optužuju SNS za 'bezobzirnost' i 'neodovornost', jer u ozbiljnoj situaciji pokušava, na svaki način, da spreči dalje izgrede pojedinaca i pomogne vlasnicima napadnutih radnji, za vreme 'demokratskog doručka' kojim su članovi DS samo pokušali da sakupe jeftine političke poene na tudjim nedaćama", navodi SNS.

Naprednjaci pitaju "ko je zaista 'bezobziran' i 'neodgovoran' - SNS jer diplomatskim putem smiruje nastale tenzije, jer gradonačelnik Miloš Vučević posetama oštećenim vlasnicima radnji i apelima na policiju pokušava da spreči dalje napade na pekare ili DS koja na tome pokušava da zaradi neki glas više i potpiruje medjunacionalne nemire".

"Pitamo se i zašto za vreme njihovog mandata nisu 'doručkovali' u napadnutim radnjama, niti bilo šta preduzeli da se nemiri spreče, svaki put kada su pekare i poslastičarnice bile meta huligana", naveo je novosadski SNS.

SNS je najavila i da će učiniti sve što je u njenoj moći da se svi gradjani Srbije, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, osećaju bezbedno, "bez ikakvih tenzija, zasnovanih na pokušajima medjunacionalnih provokacija".

Gradski odbor DS Novog Sada ranije danas je ocenio da su naprednjaci "bezobzirni" i "neodgovorni", jer u ozbiljnoj situaciji vide priliku da još jednom "kamenuju" DS.

U saopštenju DS je reagovala na prethodno saopštenje SNS Novog Sada u kome se navodi da su vodje demokrata u tom gradu, predvodjeni liderom Bojanom Pajtićem, otišli u pekaru koju su napali ekstremisti, kako bi odatle poslali "zapaljive ekstremističke izjave protiv Vlade Srbije".

DS navodi da su tim saopštenjem naprednjaci pokazali da su, bezobzirni, zato što u ozbilnoj situaciji - koja preti da značajno ugrozi bezbednost u regionu, od Albanije i Kosova do Makedonije, Crne Gore i Srbije - jedino vide priliku da još jednom kamenuju DS.

DS ocenuje i da su u SNS neodgovorni, jer ništa nisu učinili da zaštitite vlasnike radnji nesrpskog porekla, zatim besprizorni, zato što duže od dve godine vode katastrofalnu politiku, te da su nelogični jer im zameraju što su posetili pekaru i tamo doručkovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: