Miškovićev hotel karantin za ebolu

Upravu hotela "Nacional" niko iz Vlade Srbije nije pitao da li žele da se taj objekat koristi za karantin za potencijalno obolele od ebole, saznaje "Danas".

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

21:34

Default images

Kako je za list "Danas" rečeno iz izvora bliskih vladi, namena hotela biće preinačena u karantin čim se za to bude ukazala potreba, a pitanje imidža hotela, koji bi nakon prestanka korišćenja u te svrhe trebalo da se vrati izvornoj delatnosti, nije uzimano u obzir.

Imajući u vidu da se protiv Miroslava Miškovića vodi sudski postupak koji je u javnosti predstavljen kao glavni adut vlasti u borbi protiv visoke korupcije, postavlja se pitanje da li je među razlozima za lokaciju karantina i to što ovaj tajkun nije u poziciji da se protivi ovakvoj odluci.

Na to pitanje "Danas" nije dobio odgovor od predstavnika vlasti. Kako je ranije objašnjeno iz Ministarstva zdravlja, epidemiolozi procenjuju da li određena lokacija, objekat imaju uslove da budu karantini, kao i da su obično to hoteli koji su udaljeni od naseljenih mesta. Hotel "Nacional" se nalazi na osam kilometara od centra grada, odnosno deset od aerodroma, i na auto-putu. Kako je rečeno u upravi hotela "Nacional“, rukovodstvo i vlasnici ne očekuju od države novac za eventualnu promenu namene.

"U slučaju da bude potrebe da se naš hotel pretvori u karantin, od države ćemo očekivati samo da nam pokrije troškove koje bismo u tom slučaju imali", kažu za "Danas" u hotelu "Nacional".

Oni posebno naglašavaju da hotel u ovim trenucima radi normalno i prima goste, odnosno da određivanje tog hotela za karantin unapred ne znači nužno da će do toga i doći. Na pitanje kako bi se taj karantin odrazio kasnije na njihovo poslovanje, nije dobijen odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: