Vojnici ispraćeni u mirovnu misiju

Vojnici 37. mehanizovanog bataljona treće brigade kopnene vojske ispraćeni su danas iz kuršumlijske kasarne "Toplički ustanak" u mirovnu misiju na Kipru.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

13:44

Default images

U misiju je krenulo 46 vojnika, a ispraćaju su prisustvovali načelnik generalštba Vojske Srbije Ljubiša Diković, predstavnici lokalne samouprave i porodice i prijatelji vojnika.

Diković je kazao da je ovo sedma rotacija kontigenta multinacionalne operacije Ujedinjenih nacija na Kipru i da je cilj odlaska u tu misiju doprinos miru u svetu, ali i jačanju borbene gotovosti Vojske Srbije, čiji su vojnici pohvaljeni za odličnu obučenost i disciplinu.

"To je slučaj sa mirovnim misijama u Libanu i Kipru, a pripadnici Vojske Srbije koji učestvuju u mirovnoj misiji u Somaliji, prema rečima francuskih generala, postavili su nove standarde u delovanju vojnika koji učestvuju u ovakvim misijama", kazao je Diković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: