Medicinska sestra spasila mladića

Dejan Živić iz sela Vakup kod Aleksinca 17. avgust slaviće kao drugi rođendan. Tog dana je skočio u Moravicu i teško se povredio.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.09.2014.

16:34

Default images

Život mu je spasila hrabra medicinska sestra.

Anđela Stojčev ima samo 21 godinu i nema stalan posao, ali je tek sada, kako kaže, odlučna u tome da posveti život pomaganju drugima.

Dejen Živić je je skakao u Moravicu nebrojeno puta, ali tog 17. avgusta kada se na obali održavala gulašijada, nešto je krenulo naopako. Udario je glavom o samo dno i izgubio svest.

Anđela, koja je završila srednju Medicinsku školu i već je imala iskustva u davanju prve pomoći, pomogla je da telo izvuku iz vode, ali nije dozvolila da ga pomeraju do dolaska Hitne pomoći. Upravo taj postupak spasao je Dejana sigurnog invaliditeta.

Pred kamerama televizije B92 Anđela i Dejan se nakon nesrećnog događaja prvi put sreću i upoznaju. Emotivnom susretu prisustvuje cela porodica. Stvoreno je jedno prijateljstvo za ceo život.

Dejan kaže da više neće skakati u Moravicu i da će svaki 17. avgust obeležavati kao drugi rođendan sa porodicom, prijateljima i Anđelom. Mlada medicinska sestra, koja trenutno radi kao zamena i nema stalan posao, kaže da, ukoliko u Srbiji ne uspe da se zaposli, naučiće jezik i otići u inostranstvo, ali od svog sna neće odustati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: