I dalje traju protesti u Pakistanu

Hiljade Pakistanaca pokušalo je da blokira parlament u sredu, nakon što su dobili informaciju da je premijer Havaz Šarif ušao u zgradu.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

16:44

Default images

Oni su od vođa protesta dobili zapovest da ne dozvoljavaju nikome ni da uđe ni da izađe iz zgrade, ali su čelnici vlasti ipak uspeli da izađu, na drugi izlaz.

Demonstranti su već peti dan na ulicama Islamabada, predvode ih nekadašnji igrač kriketa Imran Kan i sveštenik Tahir uk-Kadri, koji premijera Šarifa optužuju za korupciju i krađu na izborima.

Protivnici vlasti krive državu za rast siromaštva, a protesti su eskalirali u utorak, kada su demonstranti porušili policijske barikade i opkolili parlament.

Kadri je potom pozvao okupljenje da blokiraju zgradu parlamenta, kako bi primorali premijera da ih primi i razgovara sa njima.

Sveštenik je istakao da je Šarif krivac za korupciju u sistemu, a najavio je da ukoliko dođe do promene vlasti da će obezbediti besplatan smeštaj za beskućnike, socijalnu pomoć, hranu i električnu energiju za siromašne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: