Stefanović:Ne postavljamo mi kamere

Policija i dalje intenzivno traga za osobom koja je automobilom marke "mini moris kantrimen" udarila i ubila Beograđanina Luku Jovanovića, rekao je Stefanović.

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2014.

14:40

Default images

"Policija je proverila svih 86 'mini kantrimena' registrovanih u Srbiji, a sa vlasnicima tih automobila je obavljen razgovor i sigurni smo da taj automobil nije među ovih 86 vozila koja su registrovana u našoj zemlji", kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović novinarima u Novom Pazaru.

Prema njegovim rečima, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke sa graničnih prelaza, jer se sumnja da je vozilo imalo strane registarske tablice.

Ministar je istakao i da MUP ne raspolaže sredstvima koja se prilikom registracije vozila izdvajaju za bezbednost u saobraćaju.

"Od 2012. godine nijedna državna institucija nema sopstvena sredstva, sve ide transferno u budžet. Policija ne vrši postavljanje kamera, asfaltiranje puteva ili popunjavanje udarnih rupa. To su nadležnosti drugih, a naša dužnost je kontrola sprovođenja zakona koji se tiču saobraćaja", rekao je Stefanović.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao je juče da zastareli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača "kantrimena", jer se od registracije automobila u Srbiji odvaja deo za bezbednost saobraćaja.

"Osam miliona evra izdvojeno je u proteklih pet godina po Zakonu o osiguranju u saobraćaju u poseban Fond za video-nadzor. Od tih osam miliona evra, prema našim podacima, nijedna kamera nije kupljena u Srbiji. A sa druge strane ne zna se šta je sa tim novcem", kazao je Okanović.

Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini moris", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Njegov otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a prošle nedelje održani su i protesti zbog te tragedije.

Vozač "mini morisa" je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće. Beogradska policija je u nedelju objavila i snimak s mesta udesa.

Ministar Stefanović je posle današnjeg sastanka s čelnicima PU Novi Pazar istakao da je svim policijskim upravama u Srbiji dato tri meseca da ispune konkretne zadatke ili će odgovorni biti smenjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: