Sreda, 06.08.2014.

18:34

IEP: Srbija bezbedna zemlja

Institut za ekonomiju i mir (IEP) sa sedištem u Njujorku, objavio je rezultate istraživanja koji pokazuje da je Srbija na 52. mestu u svetu po "indeksu mira".

Izvor: Tanjug

Default images

Srbija, dakle, spada među 30 odsto najbezbednijih država u svetu.

Prema podacima IEP, najviši indeks bezbednosti imaju Island, Danska, Austrija, Novi Zeland i Ssvajcarska, dok se na poslednjem 162. mestu našla Sirija, u kojoj već tri i po godine besni građanski rat.

U konkurenciji evropskih država, Srbija je 29. od 36 zemalja, a ispred nje su, pored ostalih, Slovenija i Hrvatska.

Indeks mira se izračunava prema 22 stavke, a podaci se prikupljaju od Međunarodnog instituta za strateška istraživanja, Svetske banke i nekoliko agencija Ujedinjenih nacija.

Evropa je najmirniji svetski region, jer je čak 14 zemalja starog kontinenta u prvih 20 po bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: