Četvrtak, 17.07.2014.

14:53

Ko se koga boji u Skupštini?

Momir Stojanović (SNS) odbacio tvrdnje Zorana Živkovića (NS) o prisustvu ljudi s dugim cevima u parlamentu i dodao da Živković želi da izazove strah u skupštini

Izvor: B92, Tanjug

Default images

"Nikako ne možemo da prihvatimo da se u parlament priziva strah. Pozivam vas da u parlamentu snimite takve ljude ako ih pronađete", poručio je Stojanović novinarima u skupštini.

Živković je prethodno rekao da su u jeku rasprave o Zakonu o radu, koji je, kako je ocenio, najavljen kao "uskršnji poklon radnicima", sindikati protestuju ispred parlamenta, a u samoj zgradi je, prema njegovoj proceni, 30 do 50 policajaca u majicama i farmerkama s torbicama u kojima drže oružje.

"Pitao sam predsednicu parlamenta ko je poslao to obezbeđenje, da li je rad parlamenta ugrožen ili je ovo strah od posledica usvajanja zakona", rekao je Živković predstavnicima medija.

On je dodao da nema ništa protiv toga što se ispred parlamenta održava protest, naglasio da je legitiman i prijavljen, ali i da nema potrebe da se u parlamentu stvara atmosfera straha.

"Nema potrebe da ovde imamo kratke i duge cevi, kojima nije mesto u parlamentu", rekao je Živković.

Stojanović je, reagujući na optužbe Živkovića, naveo da izjavu predsednika Nove stranke vidi kao način da se izazove strah u trenutku dok se u skupštini vodi rasprava o izmenama Zakona o radu i istovremeno traju protesti ispred zgrade.

"Čime je motivisan Živković da daje takvu izjavu? Možda zato što je svestan da i on snosi odgovornost za pljačkaške privatizacije zbog kojih su radnici dovedeni u ovu poziciju?", upitao je Stojanović i ponovio da su izmene zakona u najboljem interesu radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: