Srbi će se odazvati na poziv Vlade

Na sastanku sa gradonačelnicima opština sa severa KiM zaključeno je da će se Srbi odazvati na poziv države da izađu na izbore, saopštila je Kancelarija za KiM.

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2014.

21:44

Default images

Povodom odluke Vlade Republike Srbije da podrži učešće predstavnika „Srpske liste“ na parlamentarnim izborima na KiM danas je održan sastanak na kome je zaključeno da će se Srbi sa severa odazvati pozivu države da izađu na te izbore, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Sastanku su prisustvovali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, gradonačelnici sve četiri opštine severa pokrajine, Kosovske Mitrovice - Goran Rakić, Leposavića - Dragan Jablanović, Zvečana - Vučina Janković i Zubinog Potoka - Stevan Vulović i predstavnici državnih organa i organizacija.

"Na sastanku je zaključeno da će se Srbi sa severa Pokrajine jednodušno odazvati pozivu države da izvrše svoj zadatak i uzmu učešća u političkoj borbi za ostvarivanje državnih i nacionalnih interesa Republike Srbije, kroz glasanje na izborima za skupštinu privremenih institucija samouprave u Pokrajini", navodi se u saopštenju.

Precizirano je da je zajednički ocenjeno da je neophodno staviti što je moguće više pokrajinskih poslaničkih mandata u funkciju borbe za stvaranje Zajednice srpskih opština, ali i u funkciju preduzimanja utvrđenih mera državne politike sa ciljem otežavanja dalje promocije i sprovođenja politike jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova".

"Svojim radom u privremenim institucijama i nastavkom pregovora svakim danom činićemo separatiste u Prištini sve daljim od ostvarivanja njihovih ciljeva, a našu pregovaračku poziciju sve snažnijom", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je učešće na tim izborima metod političke borbe prilagođen okolnostima u kojima se nalazimo, a podrška predstavnicima Srba i Srbije građanska i patriotska dužnost svakog građanina Srbije na području AP Kosovo i Metohije.

"Rešeni smo da jedinstvom i odlučnošću u sprovođenju dugoročno projektovane državne politike pokažemo odgovornost i snagu jedne i jedine nedeljive države Srbije", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Gradonačelnici četiri opštine na severu Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom odlučili su juče da ne pozovu građane da izađu na izbore, ali da neće predlagati ni bojkot. Nakon ovog sastanka promenili su odluku. Večeras je bojkot prekinut mitingom u Ranilugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: