Na nekim deonicama nema saobraćaja

Saobraćaj je na pojedinim deonicama u Srbiji normalizovan, dok je na nekim obustavljen zbog izlivanja reka, odrona i klizišta.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

18:48

Default images

Na teritoriji mnogih gradova i opština u Srbiji, prema poslednjem izveštaju MUP-a, angažovane su sve neophodne mašine i ljudstvo za čišćenje vode i odrona sa terena.

Na teritoriji Čačka, Guče, Lučana i Požege saobraćaj je normalizovan na državnom putu I B reda broj 22, deonica Kraljevo - Preljina, broj 23, deonica Čačak-Požega i deonica Asanovac - Požega i broj 21, deonica Požega - Arilje.

Saobraćaj je normalizovan i na državnom putu II A reda broj 177, deonica Gornji Milanovac-Kragujevac, putu I B reda broj 22, deonica Gornji Milanovac-Rudnik, Stepojevac-Ćelije i Čačak-Gornji Milanovac.

Do normalizacije saobraćaja došlo je i na državnom putu II A reda broj 181, deonica Kratovska stena - Lučani, I B reda broj 23, deonica Preljina-Čačak, II A reda broj 181, deonica Kaona-Mirajići i broj 197, deonica Kaona-Ivanjica, za putnička vozila.

Normalizacija saobraćaja je i na državnom putu II A reda broj 177, deonica Gornji Milanovac-Takovo-Beršići, I B reda broj 22, deonica Kraljevo-Čačak, kod mesta Miločaj gde se zbog otcepljenja bankine i ispiranja konstrukcije ispod asfalta saobraćaj se odbija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U saopštenju je navedeno i da je do izmena režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 23, deonica Čačak-Ovčar Banja došlo do odcepljenja bankine te da se naizmenično propuštaju vozila uz semaforsku signalizaciju, a da se na ostalim državnim putevima saobraćaj odvija normalno uz intervencije na čišćenju i uklanjanju nanosa i osulina sa kolovoza.

Na teritoriji Novog Pazara, Kraljeva, Ivanjice i Goča saobraćaj se odvija neizmenično na državnom putu I B reda broj 30, deonica Studenica - Mlanča i Ušće - Ivanjica, dok se na državnom putu II A reda broj 209 Kraljevo-Goč na 13 kilometara od Kraljeva ka Goču saobraćaj odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom.

Na toj teritoriji na ostalim državnim putevima saobraćaj se odvija normalno uz povremene intervencije zbog odrona.

Na teritoriji Zaječara, Majdanpeka i Golupca do normalizacije saobraćaja došlo je na državnom putu II B reda broj 33, deonica Kučevo - Majdanpek, II A reda broj 401, deonica Velika Jasikova - Veliki Jasenovac - Braćevac - Crnomašnica - Zlokuće - Kovilovo - državna granica sa Bugarskom i broj 169, deonica Mokranje - Veljkovo.

Do normalizacije saobraćaja došlo je i na državnom putu II A reda broj 186, deonica Vodna - Krepoljin, broj 165, deonica Miloševa kula - Crnajka, kao i na državnom putu II B reda broj 408, deonica Lučani-Markovica.

Zbog narušene stabilnosti trupa puta usled negativnog dejstva reke Grze, izvršeno je preusmeravanje saobraćaja iz leve saobraćajne trake u desnu saobraćajnu traku, a preusmeravanje je regulisano semaforima na državnom putu IB reda broj 36 Paraćin - Boljevac - Zaječar - državna granica sa Bugarskom, deonica Paraćin - Grza.

Do obustave saobraćaja došlo je na državnom putu II B reda broj 359, deonica Beršići-Banjani, zbog izlivanja Banjanske reke, a alternativni pravci su lokalni putevi.

Iz MUP-a upozoravaju i da su zbog učestalih odrona na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golubac - Porečki most - HE Đerdap i I B reda broj 35 (duž Dunava), kao i na državnim putevima II A reda 217 i II A reda 221, u klisurama Bezdan i Korenatac česte intervencije putarskih ekipa na terenu i da se preporučuje se oprezna vožnja.

Na teritoriji Niša, Kuršumlije, Kuršumlijske banje, Prolom banje i Lukovske do normalizacije saobraćaja došlo je na državnom putu II A reda broj 158 - most preko Jovanovačke reke, II B reda broj 414, Merćez-Lukovska Banja i I A reda broj 39, deonica Babušnica - Svođe, zbog pojave odrona gde se preporučuje oprezna vožnja.

Oprezna vožnja zbog pojava učestalih odrona preporučuje se i na državnom putu II A broj 224, deonica Niška banja - Gadžin Han, Bonjince.

Na teritoriji Kruševca i Kraljeva do normalizacije saobraćaja došlo je na državnom putu I B reda broj 23, deonica Adrani - Kraljevo i broj 23, deonica Kruševac - Pojate, kao i na putu II A reda broj 215, deonica Đunis-Kaonik-Kruševac i broj 23, deonica Ćićevac - Pojate.

Do normalizacije saobraćaja došlo je i na državnom putu I B reda broj 23, obilaznica Jasika - Varvarin - Ćićevac, II A 187, deonica Varvarin-Obrež i Trstenik- Vitanovac.

Na teritoriji Vranja i Leskovca do normalizacije saobraćaja došlo je na državnom putu I B reda broj 44, deonica Vladičin Han - Predejane i broj 39, II A reda broj 234, II A reda broj 235, II B reda broj 444.

Oprezna vožnja preporučuje se na državnom putu II A reda broj 227, deonica Vranje - opština Mijovce zbog učestale pojave odrona i česte intervencije putarskih ekipa na terenu

Zbog učestalih pojava odrona i česte intervencije putarskih ekipa oprezna vožnja se preporučuje i na državnom putu II A reda broj 234, deonica Klenika- Trgovište, dok su klizišta na državnom putu I B reda broj 44, dok je kolovoz pod makadamom na državnom putu II A reda broj 234 km 66+000, II A reda broj 235, km 2+810.

Sitni odroni na državnim putevima I B reda broj 39, I B reda broj 40, I B reda broj 42, I B reda broj 44, II A reda broj 231,II A reda broj 234, II B reda broj 442.

Na teritoriji Valjeva, Beograda, Obrenovca, Požarevca i Kragujevca do normalizacije saobraćaja došlo je na nadvožnjaku na državnom putu I B reda broj 26 Debrc-Ušće-Zvečka, putu II A reda broj 141 Ub-Banjani-Debrc i II B reda broj 361, deonica Kalimanići - Šilopaj.

Na državnom putu I B reda broj 22 /Ibarska magistrala moguće je odvijanje putničkog saobraćaja za vozila mase do 3,5 tona, deonica Ćelije - Ljig - Rudnik, a do normalizacija saobraćaja je i na državnom putu II B reda broj 365, deonica Belanovica - Darosava - Venčane, takođe za putnička vozila do 3,5 tone.

Normalizacija saobraćaja je i na državnom putu II A reda broj 144, deonica Ub - Slovac, broj 150, deonica Mionica - Divci,141, deonica Ub - Koceljeva, broj 137, deonica Zavlaka - Krupanj, kao i na putu I B reda broj 23, deonica Kraljevo-Mrčajevci.

Do normalizacije saobraćaja došlo je i na državnom putu I B reda broj 24, deonica Kragujevac - Batočina, I A reda broj 21, deonica Arilje - Požega, I B reda broj 27, deonica Krst - Zavlaka, u mestu Krivajica, II A reda broj 137, deonica Šabac - Tekeriš - Zavlaka, u mestu Banja Badanja, za vozila do pet tona, II B reda broj 380, deonica Knić-Bar i broj 162, deonica Popovac - Orljevo.

Normalizacija saobraćaja je i na državnom putu II A reda broj 147, deonica Smederevska Palanka - Mladenovac, I B reda broj 21, deonica Valjevo - Požega, II B reda broj 14, deonica Kovinski most naplatna rampa Pozarevac u mestu Ralja,I B reda broj 27, deonica Osečina - Loznica i Valjevo - Slovac - Lajkovac i deonica Aranđelovac - Lazarevac - Topola.

Do normalizacije saobraćaja došlo je i na državnom putu II A reda broj 174, deonica Kosjerić - Seča Reka, I B reda broj 27, deonica Zavlaka-Loznica i broj 26, deonica Šabac-Petlovača, putu II A reda broj 179, deonica Jagodina - Belušić i broj 153, deonica Smederevo - Grocka.

Saobraćaj je normalizovan i na naplatnim stanicama Umčari i Pojate, kao i na Obilaznici oko Beograda za sva vozila.

Do normalizacije saobraćaja došlo je i na državnom putu I B reda broj 33, deonica Požarevac - Kučevo, broj 27, deonica Zavlaka - Osečina u mestu Komirić, broj 22, deonica Beograd - Svračkovci, kao i na putu II A reda broj 137, deonica Mojković - Krupanj i 151, deonica Mladenovac - Markovac.

Normalizacija saobraćaja je i na državnom putu I B reda broj 27, Valjevo kod KP doma, broj 27, Valjevo-Divci u mestu Popučke i Pričević-Valjevo u mestu Veselinovići.

Do normalizacije saobraćaja saobraćaja došlo je i na državnom putu IIA reda broj 148, deonica Stepojevac - Veliki Crljeni, broj 141, deonica Osečina-Pecka, Pecka - Ljubovija i Debrc - Ub.

Kako je navedeno, do normalizacije saobraćaja došlo je i na državnom putu I B reda broj 27, deonica Valjevo - Osečina, u mestu Dragijevica i II A reda broj 170, deonica Valjevo - Debelo brdo - Rogačica, kao i I B reda broj 27, Slovac - Lajkovac - Ćelije i broj 21, deonica Valjevo - Kosjerić.

Do normalizacije saobraćaja došlo je i na državnom putu II A reda broj 147, deonica Velika Plana - Smederevska Palanka, broj 152, deonica Kula - Manastirica - Petrovac, broj 170, deonica Debelo Brdo - Rogačica, kao i na putu II B reda broj 402, deonica Bajina Bašta - Manastir Rača, putu I B reda broj 26, Šabac - Loznica u mestu Jelav, Lešnica i broj 28, deonica Rogačica-Okletac.

Normalizacija saobraćaja je i na državnom putu II A reda broj 155, deonica Obilaznica oko Smedereva - Vodanj, broj 161, deonica Salakovac-Petrovac, 147, deonica Velika Plana - Žabari - Petrovac na Mlavi, 160, deonica Svilajnac - Petrovac na Mlavi - Kučevo, 161, deonica Požarevac - Petrovac na Mlavi i 158, deonica Velika Plana - Markovac -Lapovo.

Kako je navedeno, do normalizacije saobraćaja došlo je na državnom putu II B reda broj 379, deonica Orljevo-Rašanac, 378, deonica Požarevac - Orljevo, kao i putu II A reda broj 174, deonica Kosjerić - Varda.

Normalizacija saobraćaja je i na državnom putu II B reda broj 338, deonica Makovište-Povlenska kosa, broj 378, deonica Žabari - Petrovac, putu II A reda broj 145, Lajkovac - Brgule, putu II B reda broj 363, deonica Veliki Crljeni - Vreoci - Kruševica i broj 367, deonica Aranđelovac - Šatornja.

Do normalizacije je došlo i na državnom putu II A reda broj 149, deonica Avala - Ralja, putu I B reda broj 28, deonica Kostojevići - Dub gde se saobraćaj odvija uz asistenciju policije, putu II B reda broj 174, deonica Kostojevići - Varda gde se saobraćaj odvija uz asistenciju policije.

Do izmena režima saobraćaja došlo je na državnom putu I A reda broj 1, auto-put E-75), 1 kilometar posle Ćuprije, zbog oštećenja šljunčanog klina mosta u smeru Niš-Beograd, a saobraćaj se preusmerava na saobraćajnu traku u smeru Beograd-Niš, gde se saobraćaj odvija dvosmerno.

Kako je navedeno do obustave saobraćaja došlo je na državnom putu II A reda broj 141, deonica Osečina- Donje Crniljevo, putu II B reda broj 378, deonica Požarevac-Vrbnica i 372, deonica Bratinac - Kličevac - Rečica, u selu Maljurevac, put za termoelektranu gde se izlila se Mlava, kao i na putu I B reda broj 28, deonica Loznica - Mali Zvornik-Ljubovija, u malom mestu Mali Zvornik zbog pojave klizišta, a gde su alternativni pravci Loznica - M.Zvornik i M. Zvornik - Ljubovija.

Obustava saobraćaja je i na državnom putu I B reda broj 28, deonica Rogačica-Kostojevići, II A reda broj 170, deonica Rogačica-Bajina Bašta, I B reda broj 26, deonica Beograd - Umka i Umka - Obrenovac - Ušće, II A reda broj 175, deonica Nanomir - Mionica - Divčibare, I B reda broj 34, deonica Požarevac-Veliko Gradište, zbog izlivanja reke Mlave i II B reda broj 360, deonica Dići - Boljkovci.

Do obustave saobraćaja je došlo i na državnom putu II B reda broj 358, deonica Kradina luka - Srasle Bukve i broj 361, deonica Ljig - Latković dok je saobraćaj na državnom putu II A reda broj 162, deonica Aljidovo-Manastirica zbog odrona u dužini od 40 metara preusmeren na jednu traku.

Zbog oštećenja kolovoza na desnoj traci na snazi je naizmenično propuštanje saobraćaja levom saobraćajnom trakom na državnom putu II A reda broj 158, Pojate - Novi Bračin, a alternativni pravac je državni put I A reda broj 1 (auto-put E-75), smer Beograd - Niš.

Na državnom putu I B reda broj 16, deonica Prnjavor-Loznica došlo je do suženja puta na dužini od 20 metara, a u funkciji je jedna vozna traka za dostavu lekova, hrane i ostalih potrepština.

Do obustave saobraćaja došlo je i na državnom putu II A reda broj 175, deonica Županjac - Gornja Toplica, broj 124, deonica Valjevo -Drenovac, broj 335, deonica Krupanj - Šljivova, putu I A reda broj 160, deonica Svilajnac - Despotovac,putu I B reda broj 21 zbog oštećenja mosta u mestu Koceljevo koji se upotrebljava isključivo za dostavu hrane i ostalih potrebština ka Valjevu.

Obustava saobraćaja je i na državnom putu I B reda broj 30, deonica Braduljica - Slatina, putu II B reda broj 364, deonica Lazarevac - Belanovica - Rudnik, I B reda broj 33 na Naplatnoj rampi Požarevac u Maloj Krsni gde je desna traka u dužini od 250 metara zatvorena jer se izlila reka Jezava, a iz Požarevca je slobodna.

Do izmene režima saobraćaja došlo je i na državnom putu II A reda broj 178, deonica Divčibare-Sastavci jer se u mestu Ljutice, na tri lokacije saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, a zastoj saobraćaja je na državnom putu II A reda broj 156, deonica Mihajlovac-Smederevska Palanka, u mestu Dobri Do.

Do izmena režima saobraćaja došlo je i na državnom putu putu I B reda broj 27, Osečina-Kameničko brdo u mestu Osladić, kao i na putu putu I B reda broj 28, Mali Zvornik-Gračanica u mestu Crnča gde se zbog odrona saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Obustava saobraćaja je i na državnom putu II A reda broj 139, deonica Krupanj-Korenita i Radaljska Banja - Radalj, putu II B reda broj 352, deonica Kolari (petlja) - Selevac-Smederevska Palanka, putu II A reda broj 158, deonica Lapovo - Ćuprija, putu II B reda broj 367 (R-215), deonica Stragari - Šatornja, putu II A reda broj 189, deonica Jagodina - Loćika i broj 185, deonica Jagodina-Glogovac-Medveđa.

Do obustave je došlo i na državnom putu II A reda broj 158, deonica Pojate - Novi Bračin, zbog izlivanja Jovanovačke reke, II B reda broj 342, deonica Iverak - Karaula - Ub, zbog izlivanja potoka Krivošija i Rabas i 362, deonica Dudovica - Vračević - Mionica, putu II A reda broj 139, deonica Krupanj - Loznica, broj 137, deonica Krupanj - Mačkov kamen, 138, deonica Lipnički šor - Tekeriš, kao i na putu II B reda broj 323, deonica Nakučani - Matijevac i broj 150, deonica Ljig-Belanovica i Belanovica-Aranđelovac, zbog izlivanja većeg broja potoka i reka.

Obustava saobraćaja je i na državnom putu II A reda broj 175, deonica Mionica-Bogovađa-Županjac, putu II B reda broj 361, deonica Lajkovac-Ljig, broj 365, deonica Partizani - Belanovica, 364, deonica Belanovica - Rudnik, kao i putu II A reda broj 152, deonica Topola- Rudnik gde se saobraćaj odvija u jednom smeru do 3,5 tona nosivosti, zbog pojave klizišta i odrona.

Do obustave saobraćaja došlo je i na državnom putu II B reda broj 367, deonica Svetinja - Šabac na mostu na reci Jasenici, putu I B reda broj 260, deonica Topola - Rača, II A reda broj 144, deonica Stubline - Ub, ulaz u mesto Ub voda, kao i na putevima II B reda broj 323, u mestu Nakučani, broj 330, u mestu Zajača, 337, deonica Gučevo - Banja Koviljača, broj 340, deonica Kalinovica - Novaci i broj 362, deonica Mionica - Mušić

Do obustave je došlo i na državnom putu II B reda broj 174, deonica Kostojevići-Varda, putu II A reda broj 156, deonica Ralja - Smederevska Palanka i broj 162, deonica Žagubica - Krepoljin - Petrovac na Mlavi, putu I B reda broj 20, sa strane BiH od graničnog prelaza Pavlovića most, putu II A reda broj 142, deonica Valjevska kamenica - Kameničko brdo i broj 143, deonica Pričević - Pecka u mestu Pričević.

Na teritoriji Novog Sada, Rume, Fruške gore i Iriškog Venca do normalizacije saobraćaja došlo je na državnom putu I B reda broj 21 na deonici Paragovo - Iriški Venac, Irig- Irški venav za vozila ukupne mase do pet tona i broj 21, deonica Ruma - Šabac, s tim što se na deonici između Jarka i Hrtkovaca saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Normalizacija saobraćaja je i na državnom putu I B reda broj 20, deonica Sremska Mitrovica-Bogatić, putu II A reda broj 119, kod naseljenog mesta Banoštor i putu I A reda broj 1, prolaz pored Novog Sada, desna strana glavne trake auto-puta.

Delimično normalizovan saobraćaj je na putu II A reda broj 100, deonici Sremski Karlovci - Banstol, odnosno, stari put Novi Sad - Beograd, M-22.1 gde je saobraćaj regulisan semaforima, odnosno svetlosnom saobraćajnom signalizacijom i gde je dozvoljen saobraćaj vozilima mase do 5 tona ukupne mase.

Saobraćaj je obustavljen na državnom putu II A reda broj 121, deonica Morović - Jamena gde nema alternativnog pravca i broj 124, deonica Sremska Mitrovica-Drenovac-Šabac.

Kako je navedeno, angažovana su sva putarska preduzeća na terenu 24 časa, sa neophodnim ljudstvom i mašinama na raščišavanju vode, odrona, osulina, oborenih drveća i ostalih nanosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: