Niz Savu: Ko ignoriše odluku Vlade?

Gradovi uz obalu Save u noći između subote i nedelje strepe od reke uz koju žive.

Izvor: B92, RTS

Nedelja, 18.05.2014.

03:10

Default images

U Sremskoj Mitrovici pred jutro opada vodostaj, Sava je pala sa rekordna 863 na 854 cm, ali se za nedeljno jutro najavljuje nova akcija.

Niz reku su Šapčani malo odahnuli, a u Obrenovcu, gde je situacija najteža, još uvek postoje stanovnici koji ne žele da napuste potopljeni grad.

Nisu jedini, većina stanovnika Umke takođe smatra da nema potrebe da napusti domove, iako je Vlada izdala takvu naredbu.

Za razliku od njih, uzvodne komšije iz Bariča su disciplinovano izvršili potpunu evakuaciju i u gradu nema nikoga osim policije.

Sledeća na udaru je Ostružnica, u kojoj je odbrana mesta zakazana za nedelju u 8:30.

Na sremskoj strani reke sve je pod kontrolom u Kupinovu i tu ne bi trebalo da bude problema.

Tokom dana vrh talasa će stići do Beograda, koji se već dugo za to priprema, a stotine volontera cele noći postavljaju nasip na obe savske obale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: