More izbacilo delove aviona MH 370?

Australijske vlasti ispituju neidentifikovan materijal koji je more izbacilo na jugozapadnu obalu države da bi utvrdili jesu li to delovi aviona s leta MH 370.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

13:18

Default images

Policija je obezbedila materijal koji je došao do obale, 10 kilometara istočno od Auguste, saopštio je koordinacioni centar koji vodi potragu za avionom ne navodeći o kakvom se materijalu radi, preneo je AP.

Istovremeno, planira se da u potragu bude uključena najmoćnija sonarna oprema koja će omogućiti pretraživanje većih dubina Indijskog okeana.

Koordinacioni centar za potragu za avionom je saopštio da je robotička podmornica skenirala više od 80 odsto od 310 kvadratnih kilometara morskog dna u blizini australijske zapadne obale i da je napravljena trodimenzionalna sonarna mapa morskog dna. Ništa značajno nije nađeno u oblasti za koju se verovalo da je mesto pada aviona.

Ministar odbrane Australije Dejvid Džonston je rekao da se njegova zemlja konsultuje sa Malezijom, Kinom i SAD o narednoj fazi potrage za avionom i da će detalji o tome biti saopšteni naredne sedmice.

Džonston je izjavio danas da se njegova zemlja zalaže za nastavak potrage za avionom "Malezijan erlajnsa" koji je nestao pre mesec i po, uz poruku Maleziji i Kini da troškovi nisu problem.

Australija predvodi potragu za "boingom" 777, koji je bez traga nestao 8. marta na liniji Kuala Lumpur-Peking, a na osnovu satelitskih podataka se sumnja da se, naglo promenivši smer sat po poletanju, srušio u Indijski okean, oko 2.000 severozapadno od Perta na zapadu Australije.

"Želimo da nađemo taj avion. Želimo da kažemo našim prijateljima u Maleziji i Kini da se pitanje troškova ne postavlja i da ćemo im pomoći u ovim tragičnim okolnostima", poručio je danas Džonston, preneo je francuski list "Figaro".

Uprkos neuspešnoj potrazi, istražitelji i dalje smatraju da se avion na letu MH 370 zapravo srušio negde uz australijsku obalu, rekao je premijer Australije Toni Abot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: