Ko je i zašto ubio 16-godišnjaka?

Zasad postoje dve teorije o tome kako je ubijen 16-godišnji Marko J. koji je sinoć preminuo u Urgentnom centru. Nađen pištolj iz kog je pucano, saznaje B92.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 22.04.2014.

09:23

Default images

Za sada su tri punoletna lica zadržana u policiji po zahtevu tužioca, ali istraga se nastavlja i to ne mora biti konačan broj.

Podsetimo, sinoć oko 22 h došlo je do pucnjave u dvorištu OŠ "Aleksa Šantić" u Kaluđerici. Na njega je pucano dok je s vršnjacima sedeo u dvorištu škole. Dečaka je u Hitnu pomoć odvezao otac.

On je, piše "Blic", rekao lekarima da je u Marka pucano iz automobila u pokretu. Međutim, ta verzija nije zvanično potvrđena u policiji. "Dečak je u Dom zdravlja u Kaluđerici dovezen privatnim automobilom i odmah je bilo jasno da se nalazi u jako lošem stanju: između ostalog, obilno je krvario i iz usta", rekli su za "Blic" iz dežurne službe u Kaluđerici. Hitna služba iz Kaluđerice dečaka je odmah prebacila u Urgentni centar u Beogradu. Nažalost, Marko J. je preminuo na odeljenju reanimacije. Dečakov otac u šoku je posmatrao uviđaj i ponavljao da ne zna šta se dogodilo.

"Moj sin je izašao u šetnju sa drugaricama i drugom, a onda su mi javili da je ubijen. Ne znam ni zašto ni kako se to dogodilo. Niti se kome zamerio, bio je fin, miran učenik", priča kroz suze otac i dodaje da se tragedija dogodila na 300 metara od njihove kuće u Ulici vojvode Stepe Stepanovića.

Kako "Blic" nezvanično saznaje iz policije, dečakov otac se pojavio u Urgentnom centru svega desetak minuta nakon pucnjave i u stanju šoka izjavio da je njegov sin upucan sa ulice iz automobila u pokretu. Ipak, u policiji sumnjaju u ovu verziju događaja, jer je dečak upucan u leđa.

Druga teorija je da je ubica dečaku prišao s leđa, pa su još sinoć obavljali pretrage kako bi isključili mogućnost da je u Marka pucao neko od dečaka iz grupe u kojoj se nalazio. Prema ovoj verziji, dečak je sedeo sa prijateljima, a na njega je pucano po izlasku iz dvorišta.

Policija se nije zvanično obratila javnosti povodom ovog ubistva jer se još utvrđuje ko je pucao u dečaka i zašto.

Direktor škole: Bio je dobro i prostojno dete

"Marko J., naš bivši učenik, je bio dobro i pristojno dete, nikada nije bio problematičan. Mislim da se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme", kaže direktor OŠ "Aleksa Šantić", Radivoje Miljić, koji je zatečen tragičnim događajem koji se sinoć odigrao u dvorištu ove škole u Kaluđerici.

"Šokiran sam ovom tragedijom, nisam mogao celu noć da spavam. Marko je bio mirno i povučeno dete i nikada nije pravio nikakve probleme", dodao je direktor osnovne škole u kojoj se desilo ubistvo, vidno potresen, prenosi "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: