Prvi razgovori o vladi tek slede

Bojan Kostreš iz LSV kaže da do sada nije bilo sastanaka i da ne očekuje da će prvi razgovori o formiranju nove vlade početi pre nego što se formira parlament.

Izvor: B92

Subota, 22.03.2014.

10:18

Default images

"Nije bilo sastanaka i ne očekujemo da će kontakata biti pre nego što bude konstituisan parlament i pošto Aleksandar Vučić bude imenovan za mandatara za sastav nove vlade. Tek kad on iznese program i plan onda možemo razgovarati", rekao je Kostreš za RTS.

On je naveo da pre toga može biti kontakata izmedju stranaka, ali ne i zvaničnih razgovora dok se ne vidi koji su prioriteti naredne vlade.

Na pitanje da li će Liga nastupati u okviru koalicije sa NDS, sa kojom je bila na izbornoj listi, Kostreš je rekao da će u razgovorima za sastav nove vlade pokušati da funkcioniše kao koalicija.

On je rekao da su predstavncici Lige socijademokrata zadovoljni izbornim rezultatom i predvidjenim brojem od šest mandata u parlamentu i da je to najbolji rezultat od 2000. godine.

Takodje je rekao da će se o formiranju poslaničkog kluba dogovoriti sa koalicionim partnerima.

On je rekao da se LSV i NDS po mnogim temama slažu, ali se ne slažu jedino po pitanju nivoa autonomije Vojvodine i dodao da je najvažnije pitanje za LSV ustavna reforma i položaj Vojvodine.

Na pitanje da li ostaje pri stavu da Liga socijaldemokrata ne bi bila u vladi sa socijalistima, on je rekao da Glavni odbor stranke još nije doneo odluku.

"Ukoliko budemo išli u tom pravcu mislim da ne možemo saradjivati sa onima koji su svo vreme opstruirali evropski put Srbije i sa onima koji su kroz vodjenje javnih preduzeća bili antiteza onome za šta se Liga socijaldemokrata zalaze. Glavni odbor se o tome nije izjasnio ali mislim da će to biti stav", rekao je Kostreš.

Prema njegovim recima, najvažnije pitanje za LSV je ustavna reforma i položaj Vojvodine.

Govoreći o tome da li se bliže pokrajinski izbori, Kostreš je kazao da se LSV zalaže za funkcionisanje institucija u Vojvodini.

"O tome prvo želimo da razgovaramo sa našim koalicionim partnerima. Mi ni na koji nacin ne zapostavljamo cinjenicu da SNS u Vojvodini ostvarila dobar rezultat", naveo je Kostreš.

Ukoliko ne bude dogovora oko kljucnih pitanja, rekonstrukcija vlade ili neka druga aktivnost nisu nemogući, zakljucio je Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: